Jaume Giró

Jaume Giró Ribas Conseller d'Economia i Hisenda

Nascut a Badalona l’any 1964.

És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra i en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE. Compta amb una llarga trajectòria com a alt directiu en la gestió empresarial i la comunicació corporativa.

En els darrers 30 anys, ha format part dels comitès de direcció de diverses companyies d’arrel catalana, com Catalana de Gas, Gas Natural, Petrocat i La Caixa, i d’altres del sector energètic espanyol com Repsol i Petronor.

Fins el desembre de 2019 va ser director general de la Fundació La Caixa i membre del comitè d’inversions de Criteria. Va dirigir i implementar el Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació La Caixa, que concentrava les inversions en l’acció social transformadora, la igualtat d’oportunitats i els centres de recerca de Catalunya.

Ha participat en diferents entitats de la societat civil i cultural del país. Entre altres, ha estat vicepresident de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País i president del Consell de Mecenatge del Gran Teatre del Liceu.