Gemma Geis

Gemma Geis Carreras Consellera de Recerca i Universitats

Nascuda a Girona el 1979.

Llicenciada en Dret i Doctora europea per la Universitat de Girona. L’any 2011 va ser guardonada amb el premi extraordinari de Doctorat en Dret per la tesi La ejecución de las sentencias urbanísticas, tema que ha estat objecte de la seva investigació. Així mateix, ha portat a terme estades de recerca a les Universitats de Harvard, París-Sorbona i Florència.

És professora agregada interina de Dret Administratiu de la Universitat de Girona, on va iniciar la seva activitat docent l’any 2003. De l’any 2013 al 2017 va ser vicerectora de Desenvolupament Normatiu, Governança i Comunicació de la Universitat de Girona. Ha participat en diferents projectes de recerca i transferència, relacionats amb política mediambiental i cohesió social, dret urbanístic sostenible i transparència i xarxes de solidaritat en processos de recuperació de dones víctimes de violència de gènere.

Màster en pràctica jurídica a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i col·legiada a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona.

De la seva trajectòria política i institucional en destaca l’escó de diputada al Parlament de Catalunya en les XII i XIII legislatures. Ha estat cap de llista per les comarques gironines a les eleccions al Parlament de l’any 2017 i 2021 i portaveu del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya.

Afiliada i membre de l’Executiva Nacional de Junts per Catalunya, va ser nomenada membre de la Comissió de seguiment de la Consulta del 9 de novembre del 2014 a Girona.