La coordinadora territorial de Joventut, Maria Puig, visita un estand informatiu a la Universitat de Girona en motiu del Dia Mundial de la Sida

query_builder   28 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La coordinadora territorial de Joventut, Maria Puig, visita un estand informatiu a la Universitat de Girona en motiu del Dia Mundial de la Sida

La Taula de Salut de Girona serà present en diversos instituts i locals d'oci nocturn gironins
La coordinadora territorial de Joventut a Girona, Maria Puig, visitarà, dilluns, l’estand organitzat per la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania al campus de Montilivi de la Universitat de Girona en motiu del Dia Mundial de la Sida. Ho farà acompanyada de representants de l’Associació en Plenes Facultats, que també farà activitats de conscienciació.
 
L’activitat s’emmarca en una iniciativa de la Secretaria de Joventut, per la qual es desplegaran diversos punts informatius en vuit universitats catalanes, amb la col·laboració de l’empresa Durex, per promocionar la prevenció de riscos entre la gent jove. En aquestes estands s’hi repartiran un total 16.000 preservatius, a més de díptics i llacets.
 
A més a més, la coordinació territorial gironina participa en diversos actes paral·lels a través de Salutacció, la Taula de Salut de Girona. És el cas de les visites a diversos instituts que es duran a terme aquest Dia (els IES de Montilivi, Sobrequès i Santa Eugènia), amb les quals s’arribarà a uns 1.400 alumnes. També es visitaran, dissabte a la nit, diversos locals d’oci nocturn com la sala Mirona de Salt i la discoteca la Catedral.
 
La solució: el preservatiu
 
Cal recordar que el col·lectiu jove continua essent un dels grups de la població que més contrau el virus de la sida, principalment com a conseqüència d’haver mantingut relacions sexuals sense protecció. I és que una de les principals causes de transmissió entre la població jove és la disminució de la percepció de risc i la dificultat d’accés al preservatiu.
 
Durant aquest dia de reflexió mundial sobre la malaltia, la Secretaria destinarà els seus esforços a la promoció i defensa de l’ús del preservatiu entre la gent jove, l’únic mètode anticonceptiu que preveu la transmissió d’aquest virus.
 
En aquest sentit, la Secretaria de Joventut efectua diverses recomanacions als joves: comprar sempre condons de marques homologades i seguir amb molta cura les instruccions d’ús i manteniment; informar-se sobre altres pràctiques amb les quals es transmet la sida (com per exemple, fer-se un pírcing amb una agulla que no hagi estat esterilitzada) i que, aquells joves que hagin realitzat una pràctica de risc, acudeixin al metge o la metgessa de capçalera o als i les professionals dels centres de planificació familiar i/o de prevenció i control de les infeccions de transmissió sexual.

12:30|.Universitat de Girona. Campus Montilivi (davant de l'edifici de Ciències Ambientals)|Girona (El Gironès)

La coordinadora territorial de Joventut, Maria Puig, visita un estand informatiu a la Universitat de Girona en motiu del Dia Mundial de la Sida