L’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut hi farà activitats de conscienciació
La Secretaria de Joventut repartirà 16.000 condons en vuit universitats catalanes per promocionar la prevenció de riscos entre la gent jove
La coordinadora territorial de Joventut a Tarragona, Jean-Marc Segarra, visitarà, dilluns, l’estand organitzat per la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania a la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili de Reus en motiu del Dia Mundial de la Sida. Ho farà acompanyat d’un representat del col·lectiu H2O, Lluís Romero, i de l’agent de salut del Consell Comarcal del Baix Camp, Lurdes Solans.
L’activitat s’emmarca en una iniciativa de la Secretaria de Joventut, per la qual es desplegaran diversos punts informatius en vuit universitats catalanes, amb la col·laboració de l’empresa Durex, per promocionar la prevenció de riscos entre la gent jove. En aquestes estands s’hi repartiran un total 16.000 preservatius, a més de díptics i llacets.
A l’estand de Joventut també hi tindran lloc activitats de sensibilització sobre el Sida, a càrrec de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut, que es desenvoluparan a la tarda.
La solució: el preservatiu
Cal recordar que el col·lectiu jove continua essent un dels grups de la població que més contrau el virus de la sida, principalment com a conseqüència d’haver mantingut relacions sexuals sense protecció. I és que una de les principals causes de transmissió entre la població jove és la disminució de la percepció de risc i la dificultat d’accés al preservatiu.
Durant aquest dia de reflexió mundial sobre la malaltia, la Secretaria destinarà els seus esforços a la promoció i defensa de l’ús del preservatiu entre la gent jove, l’únic mètode anticonceptiu que preveu la transmissió d’aquest virus.
En aquest sentit, la Secretaria de Joventut efectua diverses recomanacions als joves: comprar sempre condons de marques homologades i seguir amb molta cura les instruccions d’ús i manteniment; informar-se sobre altres pràctiques amb les quals es transmet la sida (com per exemple, fer-se un pírcing amb una agulla que no hagi estat esterilitzada) i que, aquells joves que hagin realitzat una pràctica de risc, acudeixin al metge o la metgessa de capçalera o als i les professionals dels centres de planificació familiar i/o de prevenció i control de les infeccions de transmissió sexual.
12:00.
Universitat Rovira i Virgili. Facultat de Medicina. Carrer Sant Llorenç, 21. Reus, Reus (El Baix Camp)El coordinador territorial de Joventut a Tarragona, Jean-Marc Segarra, visita l’estand de sensibilització a la Universitat Rovira i Virgili de Reus en motiu del Dia Mundial de la Sida