Diumenge vinent, a Poblet, Catalunya, Aragó, Balears i Valencia participaran a l'acte commemoratiu del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I

query_builder   28 març 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Diumenge vinent, a Poblet, Catalunya, Aragó, Balears i Valencia participaran a l'acte commemoratiu del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I

Diumenge vinent, dia 30 de març, els presidents de Catalunya, José Montilla; de Balears, Francesc Antich, i d'Aragó, Marcelino Iglesias, i la consellera de Cultura del Govern valencià, Trinitat Miró, participaran a l'acte commemoratiu del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I, que se celebrarà a les 12 del migdia, al Monestir de Poblet .
L'acte començarà amb l'ofrena floral que faran els presidents autonòmics i la consellera valenciana davant la tomba del rei Jaume I, que es troba a l'interior de la basílica del Monestir. Prèviament, el pare abat, Josep Alegre, pronunciarà unes paraules i hi haurà una petita intervenció musical de la Capella de Ministrers.
Després de l'ofrena floral, es desplaçaran fins a la Sala capitular, on Antoni Riera i Melis, catedràtic i director del Departament d'Història medieval de la Facultat de geografia i Història de la UB, pronunciarà una conferència. A continuació, tindran lloc els parlaments dels presidents autonòmics.
L'acte és previst que acabi al voltant de quarts de dues del migdia, amb una ballada de gegants a la plaça del monestir.
Consideracions tècniques
Els mitjans que s'hagin acreditat prèviament en aquest Gabinet de Premsa, hauran de recollir els distintius per poder accedir al recinte, entre les 11,15 i les 11.45 hores, per la porta d'accés al monestir.
Mitjans gràfics
Per limitacions d'espai, els mitjans gràfics només podran prendre imatges de la segona part de l'acte corresponent als parlaments, però no de l'ofrena que faran els presidents autonòmics davant la tomba. Pel que fa a fotografia, les imatges de l'ofrena estaran disponibles a www.efeservicios.com amb l'usuari: efep5179 i clau:1pool2.
Les televisions que vulguin podran rebre el senyal institucional realitzada a partir de les 11.50 hores a través de satèl·lit:
INTELSAT 903 (325.5º E) XP 68 p04
DOWNLINK: 11688,5 V
SR: 6,111
fec: 3/4
Per a qualsevol informació complementària caldrà posar-se en contacte amb producció dels serveis informatius de TV3 (93 499 46 00).
Pel que fa a la segona part de l'acte, que tindrà lloc a la Sala capitular, els mitjans gràfics disposaran d'un espai reservat per poder-lo seguir, però per limitacions d'espai, quedarà restringit a un gràfic per mitjà. TV3 oferirà també el senyal institucional d'aquesta segona part de l'acte.
Aparcament de les unitats mòbils
A l'exterior del Monestir, hi haurà reservat un espai només per a les unitats mòbils dels mitjans que ho hagin sol.licitat. La resta de vehicles hauran d'aparcar a la zona destinada per aquest ús, situat fora de la plaça del monestir.
Sala de treball
Els mitjans de comunicació tindran una sala per poder treballar. Aquesta sala es troba situada al refectori del monestir, des d'on es podrà recollir el so de l'acte. Només disposaran de línia telefònica, aquells mitjans que ho hagin sol·icitat prèviament. La cobertura a través de telèfon mòbil és limitada a l'interior del recinte, però no té problemes a l'exterior.

12:00|.Monestir de Poblet (Vimbodí)|Vimbodí (Conca de Barberà)

Celebració del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I