El DAR, a través de PRODECA, i la Cambra de Comerç de Lleida, organitzen la II Trobada Internacional d'Operadors de Fruita

query_builder   11 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El DAR, a través de PRODECA, i la Cambra de Comerç de Lleida, organitzen la II Trobada Internacional d'Operadors de Fruita

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAR, Joan Gené, acompanyat de la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, inaugura aquesta nova edició
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joan Gené, acompanyat de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, inaugurarà dilluns, a partir de les 10:00 hores, a la Finca Prats, a Lleida, la II Trobada Internacional d'Operadors de Fruita, que finalitzarà el proper dia 16.  
 
El DAR, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), i conjuntament amb la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida organitzen aquesta nova edició de la Trobada, amb la col·laboració del Copca, del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i de Catalonia Qualitat. Els operadors convidats procedeixen de països emergents d’Europa de l’Est i, concretament, d'Albània, Bielorrússia, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Eslovàquia, i Eslovènia.  L’objectiu d’aquesta acció és posar en contacte les principals empreses productores i comercialitzadores de fruita de Lleida amb importadores d’aquells països, convidant-les a participar en trobades empresarials.
 
Les exportacions de fruita dolça de l’Estat espanyol que l’any 2006 van tenir com a destí de forma directa aquests sis mercats van arribar amb prou feines a les 15.000 tones, la qual cosa tan sols un 4,2 per cent (un 0,75 per cent si tenim en compte només Lleida) de quota de mercat global en poma, pera, préssec, i nectarina, molt lluny de les posicions d’Itàlia i de França. D’aquí que els mercats als quals va adreçat aquesta acció poden ser altament interessants per la fruita de les nostres terres.
 
Aquesta II Trobada, que tindrà lloc a la Finca Prats, de Lleida, s’iniciarà dilluns, en què al matí començaran les entrevistes empresarials, i a la tarda es visitarà la central fructícola de Fruits de Ponent. Les entrevistes continuaran dimarts, data en què també es visitarà l’estació de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del DAR, a Gimenells, per dimecres mantenir noves entrevistes i visitar els cellers de Castell del Remei.
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Inauguració de la II Trobada Internacional d'Operadors de Fruita
DIA:
Dilluns, 14 d’abril de 2008
HORA:
10:00 hores.
LLOC:
Finca Prats
Carretera d’Osca, quilòmetre 7,5
Lleida
 
11 d’abril de 2008

10:00|.Finca Prats (Carretera d'Osca, quilòmetre 7,5)|Lleida (El Segrià)

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené, acompanyat de la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, inaugura la II Trobada Internacional d'Operadors de Fruita a Lleida.