La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, inaugurarà demà dimecres, 24 de març, a les 10:00 hores, a Vic, la Jornada de Presentació del Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia 2022 (BIT 2022).

Aquesta Jornada de Presentació és un acte professional, tècnic i empresarial centrat en la bioeconomia i els sectors que l’envolten, i serveix per a presentar el Congrés BIT 2022. Aquest serà un esdeveniment bianual amb dues seus (Vic i Lleida) que neix amb l’objectiu d’impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable, i respectuosa envers el medi ambient. 

El Departament d’Agricultura està liderant l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya, que té l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible de l’economia catalana mitjançant el foment de l’aprofitament i de la producció de recursos i processos biològics renovables, alhora que es promou la conservació del medi natural i la biodiversitat. L’Estratègia és una oportunitat per al sector agrari, forestal, i pesquer per a millorar la seva competitivitat i sostenibilitat, i al mateix temps per a establir vincles amb altres sectors econòmics, ambientals, i socials. Precisament, fa pocs dies el Departament ha obert un procés de participació pública per a informar la ciutadania sobre quins són els objectius estratègics i les mesures proposades en el document, i rebre propostes que permetin completar-les i adaptar-les a les necessitats exposades per les persones participants.

Nota: els mitjans que tinguin previst assistir a la inauguració d’aquesta jornada poden confirmar-ho a: premsa_darp@gencat.cat.

10:00|La consellera Jordà inaugura la Jornada de Presentació del Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia 2022. Auditori Marià Vila d'Abadal ( c. de l'Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, 5)|Vic (Osona)

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, inaugurarà la Jornada de Presentació del Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia 2022 (BIT 2022).