Presentació del Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana

query_builder   26 abril 2021 12:01

event_note Nota de premsa

Presentació del Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana

Es tracta d’una iniciativa del Departament i el Col·legi d’Economistes de Catalunya juntament amb Foment del Treball, PIMEC i la Càtedra d’Economia Circular del Tecnocampus Mataró-Maresme

Demà dimarts es presenta en format virtual el Baròmetre d’economia circular de l’empresa catalana per valorar el grau de coneixement i implementació de l’economia circular en el conjunt de les empreses de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat i la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi d'Economistes de Catalunya juntament amb Foment del Treball Nacional, PIMEC i la Càtedra d’Economia Circular del Tecnocampus Mataró-Maresme.

Al Baròmetre d’economia circular de l’empresa catalana es recullen, entre d’altres qüestions, com perceben les empreses la importància de l’economia circular, els avenços realitzats o planificats per part de les empreses en la implantació d’aquest model, les barreres a superar i els estímuls per avançar o el grau de coneixement dels instruments de finançament de l’administració pública per fomentar l’economia circular i verda a l’empresa.

PIMEC i Foment del Treball Nacional han traslladat l’enquesta entre els seus associats, mentre que el Departament de Territori i Sostenibilitat ho ha fet entre les associacions empresarials i les empreses adherides a l'Observatori d'Economia Circular. En total hi han participat 184 empreses. Les dades del baròmetre, que s’han processat amb la col·laboració dels tècnics de la Càtedra d’Economia Circular del Tecnocampus Mataró-Maresme, s'han analitzat per part de professionals de totes les entitats involucrades en aquesta iniciativa per conèixer l'estat de l'economia circular a les empreses catalanes.

En l’acte de presentació intervindran la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Oriol Amat, la presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat del Col·legi, Ana García, el president de la Comissió Sostenibilitat i Economia Circular de PIMEC Jaume Puig, el director de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball Nacional Salvador Sedó i el director general del Tecnocampus Mataró-Maresme Josep Lluís Checa.

La presentació es podrà seguir via zoom a través d’aquest enllaç: https://us06web.zoom.us/j/84908872699

17:00|Presentació del Baròmetre d'economia circular de l'empresa catalana. Acte telemàtic|Barcelona (Barcelonès)

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, intervindrà en la presentació del Baròmetre d’economia circular de l’empresa catalana. Enllaç de connexió (ZOOM): https://us06web.zoom.us/j/84908872699.