Constitució del Grup de Treball per a la garantia del Dret a l'habitatge

query_builder   17 juny 2021 19:04

settings_input_antenna Convocatòria

Constitució del Grup de Treball per a la garantia del Dret a l'habitatge

El Govern constituirà, aquest divendres, 18 de juny, el Grup de Treball per a la garantia del Dret a l’habitatge. Els mitjans gràfics que hi estiguin interessats podran gravar imatges en mut de la reunió, a les 12.15 hores, que tindrà lloc a la sala Torres García. En acabar, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, farà una breu atenció als mitjans a les 13.15 hores, al córner del Palau de la Generalitat.

El Grup de Treball per a la garantia del dret a l’habitatge és un òrgan col·legiat i transversal que proposarà a l’executiu l’adopció de mesures i actuacions que garanteixin el dret a l’habitatge. L’objectiu del grup és atendre especialment els ciutadans i ciutadanes en risc d’exclusió residencial, sense els mitjans necessaris per gaudir d’aquest dret o en situació de risc de desnonament. Està presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i hi participen els consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena; de Drets Socials, Violant Cervera; i de Justícia, Lourdes Ciuró, a més del secretari general de la Vicepresidència, Ricard Font.

 

 

SEGUIMENT PRESENCIAL

 • L’entrada dels periodistes serà per la porta del carrer Sant Sever.
 • Els periodistes que no tinguin acreditació del Palau, caldrà que enviïn un correu a comunicaciogovern.presidencia@gencat.cat des d’una adreça corporativa, sol·licitant poder assistir a la roda de premsa. Us podeu acreditar fins demà divendres a les 11.00h.
 • Caldrà venir amb temps, almenys mitja hora abans per acreditar-se, atès que el seguiment del protocol de mesures de protecció previst pot alentir el procés d’entrada.
 • Pel que fa a les televisions, per raons de limitació d’aforament, podran entrar un màxim de 5 càmeres que accediran a la sala de premsa per ordre d'arribada. També s'oferirà el senyal en directe de la roda de premsa a través de Collserola i FORTA. 
 • Pel que fa als fotògrafs, podran entrar de dos en dos al llarg de l'estona que duri la roda de premsa.
 • Les ràdios podran ocupar els seus espais a les cabines. No hi pot haver més d’una persona per cabina.
 • L’aforament a les taules de la sala de premsa serà limitat. L’ocupació d’aquest espai serà per ordre d’arribada.
 • Un cop s’hagi arribat al límit de l’aforament a la Sala de premsa, es posarà a disposició dels periodistes l’Auditori de Palau per poder seguir la roda de premsa i poder preguntar.
 • La roda de premsa s’emetrà per xarxes del @govern i a través de la plataforma Watchity es podrà recuperar la compareixença íntegra.

 

Hi podreu accedir a través:

Workspace: https://governmitjans.watchity.com

Usuari: comunicaciogovern.presidencia@gencat.cat

Password: premsa

 • Se subministraran les fotos de la roda de premsa.

AVÍS

 • Es prega que els periodistes facin les preguntes seguides en la seva intervenció sense que això signifiqui que no es pugui repreguntar si és necessari.


MESURES DE PROTECCIÓ I PREVENCIÓ

 • És obligatori l’ús de mascareta per poder entrar a Palau i caldrà portar-la durant tota la roda de premsa.    
 • Es prendrà la temperatura a tothom que entri a Palau.
 • Hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada del Palau.

Es prega mantenir les distàncies de seguretat.

12:00|La consellera Vilagrà presideix la constitució del grup de treball per a la garantia del dret a l'habitatge. Palau de la Generalitat|Barcelona (Barcelonès)

  Emissió en directe

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, presidirà la constitució del grup de treball per a la garantia del dret a l'habitatge. Participaran en la reunió el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; i el secretari general de la Vicepresidència, Ricard Font. Els mitjans gràfics que hi estiguin interessats podran gravar imatges en mut de la reunió, a les 12.15 hores, que tindrà lloc a la sala Torres García. En acabar, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, farà una breu atenció als mitjans a les 13.15 hores.