La consellera de cultura, Natàlia Garriga, i la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, inauguraran, al CCLBlanquerna, l'exposició 'Cirlot Otro. Correo de las Artes 1957-1962'

query_builder   7 juliol 2021 13:57

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de cultura, Natàlia Garriga, i la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, inauguraran, al CCLBlanquerna, l'exposició 'Cirlot Otro. Correo de las Artes 1957-1962'

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, inauguraran, divendres 9 de juliol, de 9,15h a 11,30h, l’exposició Cirlot Otro. Correo de las Artes 1957-1962, que estarà oberta al públic, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, fins al 23 d’ octubre de 2021. Comptarà amb la presència del comissari de la mostra, Joan Gil.

Coincidint amb la fira ARCOmadrid, aquest acte s’organitza per a galeristes, directors de centres d’art, artistes, comissaris, col·leccionistes i periodistes d’art.

El mateix dia, a la tarda, a les 19,30h, tindrà lloc la inauguració al públic. 

Cirlot Otro. Correo de las Artes, 1957-1962 mostra l’eix artístico-visual Madrid-Barcelona a través de la figura de Cirlot. El comissari, l’historiador i crític d’art Joan Gil, presenta una selecció d’obres de vint-i-cinc artistes, realitzades en el període en què es va publicar la revista Correo de las Artes, amb la qual mantenen vinculació directa com a subjecte de crítiques, portades, etc. Algunes no s’han arribat a exposar mai, motiu pel qual el treball de recerca ha estat de gran transcendència. 

En aquesta exposició s’hi poden veure també materials documentals com llibres, fotografies i catàlegs, exposats en vitrines, relatius a la revista i a Juan Eduardo Cirlot, un dels crítics que més va advocar per l’Informalisme, un dels moviments més importants de la segona meitat de segle XX. Cirlot Otro reflecteix la complicitat que va mantenir amb els abstractes i els informalistes a través d’aquesta important tribuna que va ser el Correo de las Artes.