L’Hble. Consellera d’Igualtat i Feminismes, Sra. Tània Verge i Mestre i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Sra. Mertixell Benedí Altés, presentaran les actuacions que es duran a terme a Catalunya per divulgar la vida i l’obra de la republicana, antifeixista, comunista i lluitadora convençuda per un món més just, Victòria Pujolar Amat, (Barcelona, 1921 - Madrid, 2017), quan es compleixen 100 anys del seu naixement. En l’acte també hi intervindrà la comissària de l’Any, Sra. Elvira Altés i familiars de la commemorada.



El Govern de la Generalitat de Catalunya commemora el naixement d’aquesta militant antifranquista i antifeixista, una de les primeres dones que va escapar de les presons franquistes. Va viure la guerra, la resistència, l’exili, la militància comunista i la clandestinitat. Va criar quatre fills, va ser la veu catalana i femenina de La Pirenaica. També va estudiar Belles Arts i va aconseguir el seu somni de ser pintora. Va exhibir la seva obra a París, a Madrid i a Barcelona.

L'Institut Català de les Dones, del Departament d’igualtat i feminismes, és la institució que organitza i coordina els actes de reconeixement a aquesta personalitat.

L'acte es retransmetrà en directe al Youtube de l'ICD: https://youtu.be/8N1Fma609jY

12:00|La consellera Verge presenta els actes per divulgar la vida i l'obra de la republicana i antifeixista Victòria Pujolar Amat. Acte telemàtic|Barcelona (Barcelonès)

  Emissió en directe

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge i Mestre, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Mertixell Benedí Altés, presentaran les actuacions que es duran a terme a Catalunya per divulgar la vida i l’obra de la republicana, antifeixista, comunista i lluitadora convençuda per un món més just, Victòria Pujolar Amat, (Barcelona, 1921 - Madrid, 2017), quan es compleixen 100 anys del seu naixement. En l’acte també hi intervindrà la comissària de l’Any, Elvira Altés, i familiars de la commemorada. L'acte es retransmetrà en directe al Youtube de l'ICD: https://youtu.be/8N1Fma609jY