La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, lliura aquest dissabte, 20 de novembre, a Taradell (Osona), els documents de reparació jurídica a quaranta-cinc persones nascudes o residents a Taradell.

El document acredita la nul·litat de les sentències i les resolucions de les causes instruïdes i dels consells de guerra a què van ser sotmeses aquestes persones pel règim franquista. Es tracta de víctimes que van ser jutjades pels tribunals franquistes i condemnades a duríssimes penes de presó o, en el pitjor dels casos, condemnades a mort i executades després d’un judici sumaríssim.

L’acte es fa en el marc de les V Jornades de Memòria Democràtica d’Osona “Repressió, Resistència i Clandestinitat, 1936-1975”, organitzades per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Òmnium Cultural d’Osona, l’Arxiu Comarcal d’Osona, el Museu del Ter de Manlleu, el Museu de la Torneria de Torelló i l’Ajuntament de Taradell, amb el suport del Consell Comarcal d’Osona.

L’acte institucional d’anul·lació dels judicis sumaríssims tindrà lloc a les 12:00 hores, a l’espai Can Costa del centre cultural de Taradell (carretera de Balenyà, 101, 08552 Taradell, Barcelona). Hi intervindran l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanes, i la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró.

12:00|La consellera Ciuró lliura la nul·litat de 45 judicis franquistes a Taradell (Osona). Espai Can Costa del centre cultural de Taradell (ctra. de Balenyà, 101)|Taradell (Osona)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, lliurarà els documents de reparació jurídica a quaranta-cinc persones nascudes o residents a Taradell.