El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, visitarà demà, dissabte 27 de novembre, a les 10h, Badia del Vallès per anunciar les propostes del Govern per solucionar la problemàtica de l’amiant en aquest municipi. El president de la Generalitat estarà acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació, Teresa Jordà i Roura, i l’alcaldessa d’aquesta localitat, Eva Menor Cantador.

El president Aragonès iniciarà la seva visita al Centre Cívic de Badia del Vallès on mantindrà una trobada amb representants veïnals i la Comissió de l’Amiant. La trobada serà a porta tancada, però els mitjans gràfics en podran prendre imatges a l’inici. Posteriorment, pels volts de les 10.45h, atendrà els mitjans de comunicació des del Parc del Darrere (avinguda Cantàbric amb carrer Saragossa) juntament amb la consellera Jordà i l’alcaldessa de Badia del Vallès.

El passat mes de juliol, el cap de l’Executiu va visitar Badia del Vallès i es va comprometre a afrontar la problemàtica de l’amiant amb la màxima celeritat. Des de llavors, equips tècnics de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i de l’Ajuntament de Badia del Vallès han treballat conjuntament per trobar una ràpida solució. Paral·lelament, s’han mantingut contactes amb la Comissió de l’Amiant, formada per l’Associació de Veïns de Badia del Vallès i l’Ajuntament.

Degradació generalitzada

A Badia, el parc d’habitatges es va construir de forma massiva, com a resposta de les autoritats del moment a les fortes immigracions arribades a Catalunya des de la resta de l’Estat, dins de la política de “desarrollismo” aplicada pel règim franquista. I es va fer introduint sistemes industrialitzats de construcció prefabricada, utilitzant fibrociment en cobertes, tancaments de galeries i baixants. Després de 40 anys de la seva instal·lació, la degradació superficial de tots aquests elements d'amiant-ciment, situats en els exteriors dels edificis és alarmant. La degradació és general i és necessari que s'elimini la possibilitat de dispersió de fibres d'amiant, pel risc que hi ha sobre la salut del veïnat.

Visita a Badia del Vallès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, visitarà Badia del Vallès per anunciar les propostes del Govern per solucionar la problemàtica de l’amiant en aquest municipi. El president de la Generalitat estarà acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació, Teresa Jordà i Roura, i l’alcaldessa d’aquesta localitat, Eva Menor Cantador.

  • 10:00|Reunió amb entitats. Centre Cívic (pl. de les Entitats, s/n)|Badia del Vallès (Vallès Occidental)

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, mantindrà una trobada amb representants veïnals i la Comissió de l’Amiant. La trobada serà a porta tancada, però els mitjans gràfics en podran prendre imatges a l’inici. 

  • 10:45|Atenció als mitjans. Parc del Darrere (avinguda Cantàbric amb carrer Saragossa)|Badia del Vallès (Vallès Occidental)

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, atendrà els mitjans de comunicació, juntament amb la consellera d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació, Teresa Jordà i Roura, i l’alcaldessa d’aquesta localitat, Eva Menor Cantador.