Presentació del nou pla pilot de recollida i gestió selectiva de productes fitosanitaris caducats o cancel·lats

query_builder   29 novembre 2021 11:51

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del nou pla pilot de recollida i gestió selectiva de productes fitosanitaris caducats o cancel·lats

La directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisenda Guillaumes, juntament amb el responsable de subministraments de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Josep Lluís Escuer, presentarà demà dimarts, 30 de novembre, a les 11:30 hores, a la cooperativa Fruitera de Corbins i Secció de Crèdit SCCL, al Segrià, el nou pla pilot de recollida i gestió selectiva de productes fitosanitaris caducats o cancel·lats, atès que la seva tinença per part dels agricultors no està autoritzada des de l’entrada en vigor del Reial Decret 285/2021 (11/11/2021).

Des d’abans de la publicació d’aquest Reial Decret, que regula l’emmagatzematge i comercialització dels productes fitosanitaris, el Departament, mitjançant la Subdirecció general d’Agricultura i l’Agència de Residus de Catalunya, i juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), han vingut treballant per a dissenyar l’esmentat Pla pilot.

El Pla ha començat aquesta setmana, i en ell s’inscriu diverses recollides gratuïtes de residus en 10 cooperatives d’arreu de Catalunya, en el decurs de les quals, de manera itinerant, un gestor recull aquests residus gratuïtament, com s’esdevindrà demà a Corbins.

11:30|Presentació del nou pla pilot de recollida i gestió selectiva de productes fitosanitaris caducats o cancel·lats. Cooperativa Fruitera de Corbins ( av. Diputació, s/n) |Corbins (Segrià)

La directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisenda Guillaumes, juntament amb el responsable de subministraments de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Josep Lluís Escuer, presentarà el nou pla pilot de recollida i gestió selectiva de productes fitosanitaris caducats o cancel·lats, atès que la seva tinença per part dels agricultors no està autoritzada des de l’entrada en vigor del Reial Decret 285/2021 (11/11/2021).