El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, presidirà la primera trobada del Pacte Nacional per la Llengua el proper dimarts 22 de febrer de 2022, a les 16.30h. Aquesta reunió comptarà amb la participació del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila; representats dels partits polítics que formen part del Pacte, sociolingüistes, entitats membres del Consell Social de la Llengua Catalana, així com altres entitats representatives del foment de la llengua.

Durant aquesta primera reunió es presentarà un informe acadèmic sobre la situació de la llengua realitzat per set acadèmics de diverses universitats catalanes i de l’Institut d’Estudis Catalans. D’aquesta manera es donarà el tret de sortida al procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua adreçat a institucions, entitats i ciutadans. Un procés de reflexió i debat per tal d’assolir el màxim consens possible.

La reunió serà a porta tancada, però els mitjans en podran prendre imatges a l’inici.

La intervenció del president Aragonès es transmetrà en directe a govern.cat i xarxes socials del Govern. S’oferirà el senyal en directe a través de Collserola i FORTA.

Nota: Per cobrir aquest acte cal disposar de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.

16:30|Pacte Nacional per la Llengua. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, presidirà la primera trobada del Pacte Nacional per la Llengua. Aquesta reunió comptarà amb la participació del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila; representats dels partits polítics que formen part del Pacte, sociolingüistes, entitats membres del Consell Social de la Llengua Catalana, així com altres entitats representatives del foment de la llengua. La reunió serà a porta tancada, però els mitjans en podran prendre imatges a l’inici.

La intervenció del president Aragonès es transmetrà en directe a govern.cat i xarxes socials del Govern. S’oferirà el senyal en directe a través de Collserola i FORTA.

Nota: Per cobrir aquest acte cal disposar de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.