• En el marc del 8M, l’acte institucional conduït per les Oye Polo reivindica avançar cap a una normalitat feminista

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, encapçalaran el proper dilluns 7 de març a les 17h l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebrarà al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. L’acte, conduït per les humoristes Ana Polo i Maria Rovira (Oye Sherman), autores del podcast Oye Polo, reivindicarà avançar cap a una normalitat feminista que sigui justa, igualitària i sense violències. Una nova normalitat que volem ara, perquè no volem esperar més.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí Altés, realitzarà la lectura de la Declaració institucional del 8M. Tot seguit, hi haurà una actuació musical del grup feminista Roba Estesa.

L’acte continuarà amb un diàleg entre les conductores i diverses ponents sobre com ha de ser la normalitat feminista que volem i sobre la idea que allò que trobem “normal” ha de ser molt millor. Les participants seran Desirée Bela-Lobede, activista i comunicadora, Maria Olivares Usac, exdiputada i professora, Anna Romero i Arola, exjugadora d’hoquei patins, Clara Palau, delineant i activista trans, i dues alumnes de la Comissió d’Igualtat de l’Institut Joan Puig i Ferreter, de la Selva del Camp. La cloenda anirà a càrrec del grup Roba Estesa amb una altra actuació musical.

 

COBERTURA MEDIÀTICA

  • Per motius d’espai, només els fotògrafs podran accedir al Saló Sant Jordi. Des d’aquest gabinet de comunicació s’oferirà senyal institucional de l’acte que s’enviarà a Collserola i que es pot capturar també a la sala de premsa del Palau de la Generalitat.
  • L’acte es podrà seguir en directe a la web govern.cat i a les xarxes socials del Govern.
  • Els fotògrafs que desitgin cobrir l’acte cal que disposin de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.
  • Els redactors poden seguir l’acte des de la sala de premsa del Palau de la Generalitat i cal que disposin de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.
  • Disposem de codi per embeure l’acte a una pàgina web. Cal sol·licitar-lo enviant un correu a president@gencat.cat
  • A través de la plataforma Watchity es podrà recuperar tot l’acte. Hi podreu accedir a través:
Workspace: https://governmitjans.watchity.com
Usuari: comunicaciogovern.presidencia@gencat.cat
Password: premsa

17:00|Acte institucional del Dia Internacional de les Dones. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, encapçalaran l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebrarà al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Els membres del Govern hi assistiran. L’acte, conduït per les humoristes Ana Polo i Maria Rovira (Oye Sherman), autores del podcast Oye Polo, reivindicarà avançar cap a una normalitat feminista que sigui justa, igualitària i sense violències.