El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, lliurarà demà, dimarts 22 de març, a les 18:00 hores,  les medalles i plaques al treball President Macià 2020 i 2021 en el decurs d’un acte que es farà al Palau de la Generalitat.

El president de la Generalitat lliurarà les medalles a 31 persones i les plaques a 11 entitats premiades en les edicions de 2020 i 2021. Aquest any s’agrupen les dues convocatòries, 2020 i 2021, atès que per les restriccions sanitàries de l’any 2020 no es va poder dur a terme la cerimònia de lliurament de les plaques i les medalles al mèrit al treball.

L’edició de l’any 2021 ha atorgat un total de 16 medalles (9 dones i 7 homes). Per primera vegada a la història dels premis s’han reconegut més dones que homes. Pel que fa a l’edició de 2020, el Govern ha decidit atorgar una placa, amb caràcter excepcional, a totes les persones treballadores de tots els sectors en reconeixement de la resposta que han donat i continuen donant per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Aquests guardons reconeixen persones que dins del món de treball hagin destacat per les seves qualitats, mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals.

Així mateix, els guardons reconeixen empreses o organitzacions que hagin destacat en alguna d’aquestes categories: foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat; responsabilitat social i corporativa; igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar i corresponsabilitat entre dones i homes dels treballs de mercat i domèstic i de cura de persones.

La Medalla i la Placa al treball President Macià van ser creades l'any 1938 pel conseller de Treball d'aleshores, l'Honorable Senyor Joan Comorera i Soler. Porten el nom President Macià en honor del primer president i restaurador de la Generalitat moderna.

L'any 1982, la Generalitat de Catalunya va recuperar aquests guardons amb la finalitat de distingir les persones i les entitats que, amb el seu esforç i el seu exemple, contribueixen a consolidar l'activitat econòmica del nostre país..

L’acte es podrà seguir a govern.cat i a les xarxes socials del Govern.

Nota: Per cobrir l’acte cal disposar de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.

18:00| Lliurament de les medalles i plaques al treball President Macià 2020 i 2021. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

  Emissió en directe

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, lliurarà les medalles i plaques al treball President Macià 2020 i 2021. També hi assistiran la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; la consellera d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó; i el director territorial d'Empresa i Treball de les Terres de l'Ebre, Adam Tomàs.

Nota: Per cobrir els actes al Palau cal disposar de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.