La consellera de Justícia inaugura la senyalització de dos nous espais de memòria a la Bisbal de Falset (Priorat)

query_builder   8 abril 2022 10:49

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de Justícia inaugura la senyalització de dos nous espais de memòria a la Bisbal de Falset (Priorat)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, inaugurarà aquest dissabte la incorporació de dos nous espais de la Bisbal de Falset (Priorat) a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic. Les dues senyalitzacions que s’inauguren són al cementiri de la població i a la cova de Santa Llúcia, dins d’aquest terme municipal. 

La Bisbal de Falset va ser un punt sanitari i logístic important de la Batalla de l’Ebre. La població va quedar a la rereguarda, però diversos espais del terme van servir de refugi o van allotjar serveis de l’exèrcit republicà. A la cova de Santa Llúcia es va habilitar un hospital de campanya per evitar els atacs aeris, aprofitant que és un refugi natural.

Acompanyaran la consellera, el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font, i el director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro.

 

 

ACTE:

La consellera Ciuró inaugura la senyalització de dos espais de memòria a la Bisbal de Falset (Priorat)

DIA:

Dissabte, 9 d’abril de 2022

HORA:

 

 

 

 

LLOC:

11:00 h - Signatura del Llibre d’honor a l’Ajuntament de la Bisbal de Falset

11:45h - Inauguració de la placa al cementiri de la Bisbal

12:15h - Inauguració de la placa a la cova de Santa Llúcia

 

La Bisbal de Falset (Priorat)

 

11:00|La consellera Ciuró inaugura la senyalització de dos nous espais de memòria . -|La Bisbal de Falset (Priorat)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, inaugurarà la incorporació de dos nous espais de la Bisbal de Falset (Priorat) a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic. Les dues senyalitzacions que s’inauguren són al cementiri de la població i a la cova de Santa Llúcia, dins d’aquest terme municipal. Acompanyaran la consellera, el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font, i el director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro.