• L’exercici de simulació tindrà lloc aquest dijous 21 d’abril a les 11:00 hores al poliesportiu de Llívia i comptarà amb la participació de més de 100 persones, entre voluntaris i professionals sanitaris, i unitats dels diferents territoris participants
  • Cal acreditar-se avui dimarts 19 abans de les 15h, enviant un correu a comunicació del SEM: comunicacio.sem@gencat.cat

Aquest proper dijous 21 d’abril, a les 11 h del matí, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) realitzarà a Llívia un exercici de simulació sanitària, en què es recrearà, a través d'un incident amb múltiples víctimes (IMV) com actuen i es coordinen els diferents cossos d'emergències mèdiques a banda i banda de la frontera.

Es tracta de la primera vegada en què equips d’emergències mèdiques de diferents territoris treballen de manera perfectament coordinada en l’assistència a víctimes d’un gran incident, en el marc del projecte Egalurg, un projecte internacional en què s'estableixen protocols comuns d'actuació davant incidents que passin prop de la frontera i en què la coordinació de diferents països fa que l'assistència sigui més eficient, en benefici dels ciutadans.

L’exercici de simulació té per objectiu posar a la pràctica tots els protocols d’actuació conjunts en què s’ha estat treballant, entre ells la plataforma informàtica d’IMV, que permet comunicar els diferents cossos i Centrals d'Emergències d'ambdues bandes de la frontera.

En l'exercici hi participaran unes 100 persones entre voluntaris i professionals del SAMU i del SEM, on es simularà  una situació amb 30 ferits de diferent consideració, com s'atenen, es tracten i tota la coordinació que es dona.

Tots els mitjans que vulguin assistir-hi, s'hauran d'acreditar abans de les 15.00 hores d'avui dimarts 19 d’abril enviant un correu a: comunicacio.sem@gencat.cat

D’altra banda, el SEM ofereix als mitjans de Barcelona la possibilitat de traslladar-los a Llívia a les 08:00 hores del 21 d’abril amb sortida des de la seu corporativa: c. Pablo Iglesias, 101-115 de L'Hospitalet de Llobregat. Caldrà indicar en el moment d’acreditar-se les persones que viatjaran amb nom i DNI.

NOTA: En totes les acreditacions, caldrà indicar si les persones que cobriran l'acte es desplaçaran, pel seu compte, directament a Llívia o bé aniran a la seu corporativa del SEM.