El programa fomenta els valors de la recerca científica entre l’alumnat de 5è i 6è de primària i enguany ha girat al voltant de la biodiversitat i l’impacte de l’acció humana sobre les aus

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, inaugurarà demà al matí a partir de les 9.15 h el congrés del programa Recerkids de ciència escolar que se celebra a Barcelona.

La consellera obrirà el congrés adreçant unes paraules als més de 200 alumnes de set escoles de la demarcació de Barcelona que s’aplegaran a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) per compartir els resultats de la seva recerca amb la resta de centres i amb les científiques i els científics d’aquesta institució.

Recerkids és una iniciativa del Departament de Recerca i Universitats amb l’objectiu de promoure la recerca entre les nenes i nens de darrer cicle d’educació primària i donar a conèixer la tasca investigadora i de divulgació de les universitats i els centres de recerca de Catalunya.

En la sisena edició del programa, amb la que es torna a la presencialitat, hi han participat més de 3.200 alumnes de 90 centres de tot Catalunya, que han desenvolupat la seva recerca a l’aula. Després d’un primer congrés celebrat a la Universitat de Lleida el 28 d’abril, els dos darrers congressos Recerkids tindran lloc a Girona (Parc Científic i Tecnològic de la UdG, 18 de maig) i Tortosa (Campus Remolins de la URV, 27 de maig).

09:15|La consellera Geis inaugura el congrés de ciència escolar Recerkids. Aula Magna de la Facultat de Biologia de la UB. Avinguda Diagonal, 645 |Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, inaugurarà el segon congrés de la VI edició del programa Recerkids de ciència escolar, en què han participat més de 3.200 noies i nois de 90 escoles de Catalunya. Recerkids és un programa de foment dels valors de la recerca científica entre l’alumnat de 5è i 6è de primària, que enguany ha girat al voltant de la biodiversitat i l’impacte de l’acció humana sobre les aus.