Jornada sobre els projectes de llei espanyols d'eficiència processal i eficiència organitzativa del servei públic de justícia, al Palau de Pedralbes

query_builder   2 juny 2022 12:00

settings_input_antenna Convocatòria

Jornada sobre els projectes de llei espanyols d'eficiència processal i eficiència organitzativa del servei públic de justícia, al Palau de Pedralbes

• L’acte inaugural anirà a càrrec de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Joan Ramon. Puig i Pellicer, i el degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús M. Sánchez i García

• Aquestes normes preveuen, respectivament, canvis importants en matèria de mètodes alternatius de resolució de conflictes i la supressió dels jutjats de pau, entre d’altres

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, el president del Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC), Joan Ramon Puig i Pellicer, i el degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Jesús M. Sánchez i García, inauguraran aquest proper divendres, 3 de juny, al Palau de Pedralbes, una jornada per aprofundir sobre el contingut i les implicacions de dues de les normes que el Govern espanyol pretén aprovar en el marc del seu pla per modernitzar el sistema de justícia (Pla Justícia 2030).

Es tracta, concretament, del Projecte de llei d’eficiència processal -que, entre d’altres, introduirà canvis importants en matèria de mètodes alternatius de resolució de conflictes- i el Projecte de llei d’eficiència organitzativa -que, entre d’altres, preveu suprimir la figura dels jutges de pau.

La jornada, coorganitzada pel Departament de Justícia, el Consell de l’Advocacia Catalana i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, començarà a les 9 h amb l’acte inaugural. A continuació, a les 9.30 h s’iniciarà la taula entorn del Projecte de llei d’eficiència  processal, i a les 11.30 h, després d’una pausa, començarà la taula entorn del Projecte de llei d’eficiència organitzativa. En acabat, a les 13 h s’obrirà el torn de conclusions i posterior cloenda.

Es recomana als mitjans interessats ser a les 8.30h al Palau de Pedralbes. A les 11h, coincidint amb la pausa, es farà una foto de família als jardins.

Totes dues taules comptaran amb experts del món jurídic, des de catedràtics, passant per advocats, jutges, magistrats i procuradors. Com a representants del Departament de Justícia, també hi participaran el secretari per a l’Administració de Justícia, Eusebi Campdepadrós, i el director de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Joan Ramon Casals.

Els mitjans interessats a assistir a l’acte s’hauran d’acreditar a través del correu electrònic premsa.justicia@gencat.cat, indicant nom, cognoms, DNI i mitjà de comunicació.

  

 

ACTE:

Jornada sobre els projectes de llei espanyols d’eficiència processal i eficiència organitzativa del servei públic de justícia, al Palau de Pedralbes

DIA:

Divendres, 3 de juny

HORA:

8.30 h – Acreditació dels mitjans interessats (recomanable)

9.00 h – Acte inaugural de la Jornada

9.30 h – Taula “Projecte de llei d’eficiència processal”

11 h – Pausa i foto de família als jardins

11.30 h – Taula “Projecte de llei d’eficiència organitzativa”

13 h – Conclusions i cloenda

 

LLOC:

 

Palau de Pedralbes

Avinguda Diagonal, 686

Barcelona

 

09:00|La consellera Ciuró inaugura la Jornada sobre els projectes de llei espanyols d'eficiència processal i eficiència organitzativa del servei públic de justícia. Palau de Pedralbes ( av. Diagonal, 686)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, inaugurarà la Jornada sobre els projectes de llei espanyols d’eficiència processal i eficiència organitzativa del servei públic de justícia, al Palau de Pedralbes.