Viatge oficial a Portugal

La consellera Alsina viatja a Lisboa per reforçar els vincles institucionals amb Portugal

La visita està organitzada per la Delegació del Govern a Portugal

query_builder   23 juny 2022 11:20

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Alsina viatja a Lisboa per reforçar els vincles institucionals amb Portugal

La visita està organitzada per la Delegació del Govern a Portugal

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, visiten Portugal la propera setmana amb l’objectiu d’estrènyer les relacions institucionals ja existents amb l’estat portuguès.

Durant el viatge de treball, del diumenge 26 al vespre fins al dimarts 28 al vespre, la consellera Alsina i el secretari Figueras, acompanyats del delegat del Govern a Portugal, Rui Reis, mantindran reunions amb les autoritats portugueses per tractar temes sobre el govern obert, afers europeus i desenvolupament territorial.  A més, es desplaçaran fins al Parlament portuguès on es trobaran amb diversos grups parlamentaris.

L’acte central de la visita serà el dilluns 27 a la tarda amb una conferència organitzada conjuntament per la prestigiosa Fundació Mário Soares e Maria Barroso i la Delegació del Govern a Portugal sota el títol ‘Reptes de la democràcia deliberativa i participativa’

La Fundació Mário Soares és la principal fundació portuguesa sobre qüestions democràtiques. La seva missió és promoure una cultura cívica i democràtica inspirada en la vida i els llegats de l’expresident de la República, Mário Soares, i la seva dona, Maria Barroso, compromesa amb causes socials i veu important de la resistència contra la dictadura. 

A més de la consellera Alsina, intervindran a la conferència Rui Marques, director de l’Acadèmia de Líders Ubuntu i president de l’Institut Padre António Vieira, i l’eurodiputada socialista i exministra de Presidència i de Modernització Administrativa del govern portuguès (2015-2019), Maria Manuel Leitão Marques. Fernanda Rollo, professora universitària i exsecretària d’Estat de Ciència, Tecnologia i Educació Superior (2015-2018) moderarà la conferència.

La consellera Alsina es reunirà també amb la comunitat catalana resident a Portugal en una trobada conjunta amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que serà també a Portugal amb motiu de la Conferència dels Oceans de l’ONU.

08:00|La consellera Alsina fa un viatge de treball a Lisboa. Av. da Liberdade, 245|Lisboa (Portugal)

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, visitaran Lisboa amb l’objectiu d’estrènyer les relacions institucionals ja existents amb l’estat portuguès. Estaran acompanyats del delegat del Govern a Portugal, Rui Reis.