El president de la Generalitat clou l'acte "Ramon Trias Fargas. Pensant l'economia catalana"

query_builder   29 juny 2022 19:30

settings_input_antenna Convocatòria

El president de la Generalitat clou l'acte "Ramon Trias Fargas. Pensant l'economia catalana"

  • L'acte, que se celebrarà a la Universitat de Barcelona, s'emmarca en la commemoració del centenari del naixement de l’economista

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, clou l’acte “Ramon Trias Fargas. Pensant l’economia catalana” emmarcat en la commemoració del centenari del naixement de l’economista i conseller d’Economia entre els anys 1980 i 1982 i entre 1988 i 1989. En la commemoració hi intervindrà també l’actual conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i hi assistirà la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina. L’acte tindrà lloc demà dijous 30 de juny a les 18:30 hores a l’aula magna de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

L’acte comptarà amb dues taules rodones. Una versarà sobre la gestió de l’economia d’un país i del finançament de Catalunya, on participaran els exconsellers d’Economia, Josep Manuel Basáñez, Francesc Homs, Andreu Mas-Colell. Hi intervindran a través de vídeo l’exvicepresident i exconseller Oriol Junqueras, i la de l’expresident de la Generalitat i també exconseller d’Economia, Artur Mas.

En una segona taula rodona es debatrà sobre sobre el pensament econòmic de Ramon Trias Fargas. Hi internvindran Josep Soler, comissari de l’Any Ramon Trias Fargas i director de l’Institut d’Estudis Financers; Joan Hortalà, exconseller d’Indústria i Energia, expresident de la Borsa de Barcelona, catedràtic de Teoria Econòmica de la UB i exdegà de la Facultat d’Economia de la UB; Rafael Suñol, membre del Servei d’Estudis Banco Urquijo; i Elisenda Paluzie, catedràtica d’economia de la UB i exdegana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB. També comptarà amb la intervenció, a través de vídeo, de Josep Maria Bricall, exconseller de Governació i catedràtic d’Economia Política i Hisenda de la UB.

Amb motiu del centenari del naixement del qui va ser conseller d’Economia de la Generalitat, el Departament d’Economia i Hisenda ha preparat una sèrie de trobades que volen divulgar les importants aportacions de Trias Fargas en totes les seves facetes vitals. Després de l’acte d’obertura del passat mes d’abril al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, enfocat a la seva vessant més social de l’economista, coincidint amb els 40 aniversari de la llei d’integració social de les persones amb discapacitat, s’organitza aquest segon acte que gira entorn al perfil econòmic i institucional de Ramon Trias Fargas.

L’acte "Ramon Trias Fargas. Pensant l’economia de Catalunya" tindrà lloc a l’aula magna de la Universitat de Barcelona (Gran Via de Les Corts Catalanes 585).

Els mitjans interessats a assistir a l’acte s’hauran d’acreditar prèviament, enviant un correu electrònic a comunicacio.economia@gencat.cat (nom, cognoms, DNI i mitjà).