La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, acompanyada del director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, presentarà demà divendres, 1 de juliol, els projectes que el Departament ha encarregat a l’entitat en el marc del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (2021-2026).

La roda de premsa tindrà lloc a les 10:30 hores, a la seu de l’esmentada Fundació, al Complex Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, dins d’un acte de presentació de l’univers agroalimentari català al Cos Consular, que obrirà la consellera Jordà, i clourà la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina.

L’acte també comptarà amb la participació del secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, del director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, de la directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Alba Balcells, i del director gerent de PRODECA, Ramon Sentmartí.

En el decurs de l’acte, també se celebrarà una ponència sobre innovació en l’àmbit agroalimentari, una taula d’experts sobre reptes i oportunitats internacionals del sector, i posteriorment tindrà lloc una presentació i tast d’oli d’oliva a càrrec d'Agustí Romero, investigador responsable del Grup d’Olivicultura i Elaiotècnia del Programa de Fructicultura de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), una presentació del sector vitivinícola català a càrrec d’Alba Balcells, un tast de vins de finca qualificada, a més del visionat del vídeo ‘Catalunya, on el menjar és cultura: la riquesa dels paisatges, productes i gastronomia’, i d’una visita a la Fundació Alícia, entre altres.

10:30|La consellera Jordà presenta els projectes encarregats pel Departament a la Fundació Alícia en el marc del Pla Estratègic de l'Alimentació de Catalunya 2021-2026. Fundació Alícia. Complex Món Sant Benet ( camí de Sant Benet, s/n)|Sant Fruitós de Bages (Bages)

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, acompanyada del director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, presentarà els projectes que el Departament ha encarregat a l’entitat en el marc del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (2021-2026).