El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, presentarà demà divendres, 22 de juliol, el projecte de reordenació i transformació dels hospitals psiquiàtrics de llarga estada de salut mental a Catalunya. Ho farà en el marc de l’exposició que el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)dedica a Francesc Tosquelles, el psiquiatre català que va revolucionar les pràctiques mèdiques i va transformar les institucions psiquiàtriques durant la República i sota l’Europa dels feixismes.

Acompanyaran al conseller Argimon en la presentació:

·Judit Carrera, directora del CCCB;

  1. Cristina Gisbert, cap del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS);
  2. Víctor Pérez, president del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions i director de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addicions del Parc de Salut Mar de Barcelona;
  3. Joan Vegué, director del Pla director de Salut Mental i Addiccions de Catalunya;
  4. i Enriqueta Vidal Domènech, presidenta de la Federació i Fundació Salut Mental Catalunya.

L’acte tindrà lloc a la Sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), de Barcelona, a partir de les 10.00 hores.

Un cop finalitzades les dues taules de presentació, sobre les 10.45 hores, el conseller Argimon encapçalarà una atenció als mitjans de comunicació que serà únicament presencial, i en què la resta de ponents de l’acte també estaran a disposició per a preguntes.

El conseller Argimon, després de l’atenció de mitjans, farà una trobada amb els periodistes assistents a l’acte.

Els mitjans de comunicació que vulguin assistir-hi presencialment tant a l’acte com a l’atenció posterior i trobada amb el conseller, s’hauran d’acreditar a través del correu premsa.salut@gencat.cat, indicant el nom, cognoms, DNI i mitjà, abans de les 17.00 hores d'aquest dijous 21 de juliol.


L’acte de presentació del nou projecte es podrà seguir online en directe per Youtube: https://youtu.be/Zx_Heci86LU

10:00|El conseller Argimon explica la transformació i reordenació dels hospitals psiquiàtrics de llarga estada de salut mental a Catalunya. Museu CCCB ( c. Montalegre, 5)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, presentarà el projecte de reordenació i transformació dels hospitals psiquiàtrics de llarga estada de salut mental a Catalunya. Ho farà en el marc de l'exposició que el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)dedica a Francesc Tosquelles, el psiquiatre català que va revolucionar les pràctiques mèdiques i va transformar les institucions psiquiàtriques durant la República i sota l'Europa dels feixismes.