En l’acte es presentaran els objectius de l’estratègia 2022 i 2023 i es compartiran les principals novetats de la Time Use Week 2022, l’esdeveniment internacional sobre les polítiques del temps que se celebra anualment a Barcelona amb ciutats, regions i persones referents d’arreu del món. 

La presentació comptarà amb la presència de:

  1. Hble. Sra. Tània Verge Mestre, consellera d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat de Catalunya.
  2. Il·lm. Sr. Jaume Collboni, 1r Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona.
  3. Il·lma. Sra. Lluïsa Moret, diputada de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.
  4. Il·lma. Sra. Montserrat Ballarin, Vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
  5. Sr. Joan Francesc Pont i Sra. Marta Junqué, Junta de la Barcelona Time Use Initiative.

L’any 2020 es va presentar públicament una estratègia de col·laboració interinstitucional entre la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la principal associació en polítiques del temps a Catalunya, la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society. L’objectiu d’aquella col·laboració era impulsar les polítiques del temps a les agendes internacionals i catalanes i dur a terme la Time Use Week 2020 i 2021. Pocs mesos després, s’hi va sumar l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Dos anys més tard, i havent aconseguit els objectius que es proposaven, les quatre entitats i la BTUI renoven l’estratègia. D’entre els objectius assolits destaquen: 1) Barcelona ha estat escollida com a primera ciutat mundial de les polítiques del temps l’any 2022; 2) la celebració a Catalunya del 43è Congrés Mundial de Recerca en Usos del Temps -IATUR, per les seves sigles en anglès-, a l’octubre del 2021; i 3) el nou impuls de les polítiques del temps a Catalunya, les quatre entitats i la BTUI renoven l’estratègia. 

Dades de localització

  1. Acte: Presentació de l'estratègia conjunta per l’impuls de les polítiques públiques en les agendes institucionals i la presentació de les novetats de la Time Use Week 2022
  2. Dia: 27 de juliol de 2022
  3. Hora: 12 h.
  4. Lloc: Jardins del Palau Robert (Pg. de Gràcia, 107, 08008 Barcelona)

Es demana que els mitjans que tinguin interès a assistir a l'acte i a la posterior atenció a periodistes confirmin l’assistència a través del correu electrònic comunicacio.igualtat@gencat.cat.

12:00|La consellera Verge participa en la presentació de l'estratègia conjunta per l'impuls de les polítiques públiques del temps. Palau Robert ( pg. de Gràcia, 107)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, participarà en l'acte de presentació de l'estratègia conjunta 2022 i 2023 per l'impuls de les polítiques públiques del temps. Ho farà acompanyada de Núria Verges Bosch, directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs. A l'acte també hi participaran representants de l'Ajuntament de Barcelona, l'àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, l'àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Time Use Week.