El proper dimarts 27 de setembre de 2022 a les 19.00h, la delegació del Govern a Madrid, iniciarà un nou cicle titulat “teixir ciutadania social, més enllà de l’estat de benestar” que constarà de quatre sessions que tindran lloc al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

Presentarà i introduirà l’acte, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Ester Capella i Farré. Els comissaris del cicle són Gemma Ubasart i Ricard Gomà.

Les últimes dècades, les de la globalització, les del nou mil·lenni, les de la gran recessió i, ara, la pandèmia, perfilen un temps de canvis intensos, múltiples i accelerats, cridats a transformar les trajectòries personals i col·lectives que creuaran el segle XXI. S’alteren els vectors que havien vertebrat la societat industrial, amb mutacions profundes en totes les dimensions, en les esferes socioeconòmica, sociocultural, ecològica i política.

El punt de partida del cicle el configura la presentació de l'assaig col·lectiu ‘Vidas en transición. (Re)construir la ciudadanía social’, que pretén abordar la interrelació entre canvi d’època i estat de benestar. Proposa una reflexió sobre les grans transicions en marxa i sobre els reptes que elles generen en clau de noves capacitats institucionals i cíviques per a governar-les. Les transformacions actuals redibuixen quotidianitats i projectes, i ens criden a repensar els dispositius d’efectivació de drets, seguretats i cures.

‘Teixir ciutadania social, més enllà de l’estat de benestar’ proposa reflexionar sobre tot això des de veus i mirades plurals: acadèmiques, institucionals, activistes, que permetin avançar cap a nous espais de reflexió i d’acció.

Hi intervindran:

-Máriam Martínez-Bascuñán (Professora de Ciència Política, UAM)

-Noelia Adánez (Doctora en Ciències Polítiques i Sociologia)

-Gemma Ubasart (Professora Ciència Política, UdeG. Coordinadora de l’assaig ‘Vidas en Transición’ i comissaria del cicle)

-Ricard Gomà (Professor Ciència Política, UAB. Coordinador de l’assaig ‘Vidas en Transición’ i comissari del cicle)

Properes sessions

18 d’octubre. Relacions de gènere, cicles de vida i diversitat cultural

22 de novembre. Transició ecosocialmunicipalisme

20 de desembre. Renda bàsica, comunitat i cures: articular autonomia i vincles



19:00|Presentació del cicle 'Teixir ciutadania social'. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. Delegació del Govern a Madrid|Madrid ()

  Emissió en directe

La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, presentarà un nou cicle de quatre sessions que organitza la Delegació del Govern a Madrid: Teixir ciutadania social, més enllà de l'estat de benestar. Els comissaris del cicle són Gemma Ubasart i Ricard Gomà. Hi intervindran també: Máriam Martínez-Bascuñán, professora de Ciència Política a la UAM, i Noelia Adánez, Doctora en Ciències Polítiques i Sociologia.