El CNIAC lliura el Premi al Reconeixement a la Infància i l'Adolescència a la dibuixant Pilarín Bayés

query_builder   18 novembre 2022 16:07

event_note Nota de premsa

El CNIAC lliura el Premi al Reconeixement a la Infància i l'Adolescència a la dibuixant Pilarín Bayés

Els infants i adolescents del consell centren en l’educació el seu manifest pel Dia Mundial dels Drets dels Infants i Adolescents

Aquest diumenge, 20 de novembre, el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNICAC) celebrarà el Congrés de la Infància i l’Adolescència amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants i Adolescents. En la jornada es lliurarà el Premi anual al Reconeixement a la Infància i l’Adolescència a la dibuixant Pilarín Bayés i de Luna. Aquest guardó del consell distingeix una persona o entitat triada per la seva a una persona o entitat triada per la seva implicació amb els drets dels infants i adolescents.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, lliurarà el premi com a president honorífic del CNIAC durant l’acte públic, que se celebrarà a les 17 hores a l'Edifici Centre Esplai de Fundesplai, al Prat de Llobregat. A les 16.30h, el conseller arribarà a l’espai, on el rebrà l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler i Martínez; la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls i Carol; la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ester Cabanes Vall, i la directora general de Fundesplai, Cristina Rodríguez Portillo, juntament amb la premiada i amb infants i adolescents participants al Congrés.

Membres del CNIAC llegiran el Manifest 20N en commemoració del Dia Mundial, en el qual els infants i adolescents del consell exposen la seva opinió d’àmbits des del punt de vista de la infància i l’adolescència. Enguany se centren en l’educació i l’entorn escolar. Sobre aquesta temàtica versaran també activitats com debats i dinàmiques que se celebraran diumenge, al llarg d’una jornada que començarà a les 10 hores.

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) és un òrgan col·legiat consultiu i de participació infantil i adolescent de la Generalitat de Catalunya que representa els interessos i els punts de vista dels infants i els adolescents de Catalunya i vetlla pels seus drets. En formen part infants i adolescents de 8 a 17 anys que han estat escollits pels Consells territorials d’infants i adolescents dels quals formen part.

17:00|El conseller Campuzano lliura el Premi del CNIAC al Reconeixement a la Infància i l'Adolescència a la dibuixant Pilarín Bayés. Edifici Centre Esplai de Fundesplai|El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)

El conseller de Drets Socials i president honorífic del CNIAC, Carles Campuzano, farà entrega del premi que atorga el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNICAC), el Premi anual al Reconeixement a la Infància i l'Adolescència. Rebrà el guardó la dibuixant Pilarín Bayés i de Luna en l'acte de commemoració pel Dia Mundial dels Drets dels Infants i els Adolescents. També hi seran l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler i Martínez; la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls i Carol; la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Ester Cabanes Vall; la directora general de Planificació en Salut i Recerca, Aina Plaza, i la directora general de Fundesplai, Cristina Rodríguez Portillo.