Els instituts d'Hostaleria de Catalunya participen en el V Concurs de Joves cuiners i cambrers

query_builder   6 maig 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Els instituts d'Hostaleria de Catalunya participen en el V Concurs de Joves cuiners i cambrers

Els instituts d'Hostaleria de Catalunya participen dimecres 7 de maig en el V Concurs de Joves cuiners/eres i cambrers/eres organitzat pel Departament d'Educació.
És el concurs de centres d'estudis d'Hostaleria amb més participants de tots els que es celebren a Catalunya, amb 18 centres dels 22 que imparteixen aquests cicles formatius.
La inauguració anirà a càrrec del subdirector de Planificació i Organització de la Formació Professional, Joan Lluís Espinós, i de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans. El director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí, clourà el certamen.
Al llarg del concurs, els divuit equips hauran d'elaborar dos plats extrets del receptari tradicional català, Mar i muntanya, i Bunyols de l'Empordà, amb els ingredients que proporciona l'organització. Els equips hauran dit prèviament quins cinc ingredients volen afegir a la recepta bàsica, i els organitzadors els facilitaran, de manera que els alumnes no poden portar pel seu compte cap ingredient.
Als participants en l'apartat de cambrers, que hauran de muntar la taula i escollir el vi d'acord amb els plats que es serviran, també se'ls facilitarà el material necessari. Els concursants hauran de descriure el vi i explicar per què és el més adient.
El jurat està format per Toni Massanes, director del centre de divulgació de l'alimentació i la ciència; Ada Parellada, cuinera; Jaume Subirós, cap de cuina i propietari del Motel Empordà de Figueres, Marc Gascons, cap de cuina ddel Restaurant Els Tinars de Llagostera; Pep Nogué, cuiner i assessor gastronòmic; Toni Falgueres, celler de Gelida; Jordi Bort, president de l'Associació Catalana de Somelliers; Pep Riera, excoordinador d'Unió de Pagesos; Vicenç Andreu Sancho, gastrònom; Martí Sabrià, gerent de l'associació hotelera de la Costa Brava; Salvador Garcia, periodista gastronòmic; i Josep Sucarrats, director de "Descobrir Cuina".
Els centres participants són:
- IES Bisbe Sevilla de Calella
- IES d'Hoteleria i Turisme de Barcelona
- CETT de Barcelona
- IES Abat Oliba de Ripoll
- Sant Ignasi de Barcelona
- IES d'Hostaleria i Turisme de Girona
- Fundació d'Hostaleria de Castelldefels
- Escola Joviat de Manresa
- IES Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat
- IES Joan Ramon Benapres de Sitges
- IES Cavall Bernat de Terrassa
- SES de Tona
- IES Baix Empordà de Palafrugell
- Escola Joviat dels Pirineus de La Seu d'Urgell
- IES Joaquin Bau de Tortosa
- IES d'Hoteleria i Turisme de Lleida
- IES Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils
- Fundació de Restauració i Hostalatge de Tarragona
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Els 16 instituts d'Hostaleria de Catalunya participen en el V Concurs de Joves cuiners i cambrers
DIA:
7 de maig
HORA:
11 hores: Arribada de concursants
12 hores: Inauguració del concurs
13.40 hores: Inici del concurs per als equips 1-2-3-4
14.00 hores: Inici equips 5-6-7-8
14.20 hores: Inici equips 9-10-11-12
14.40 hores: Inici equips: 13-14-15
15.00 hores: Inici equips 15-16-17
17.30 hores: Determinació dels equips guanyadors
18.30 hores: Lliurament de premis
19.00 hores: Cloenda
LLOC:
IES d'Hosteleria i Turisme de Girona. c/ Josep Viader Moliner, 11
5 de maig de 2008

19:00|.IES d'Hosteleria i Turisme de Girona (c. Josep Viader Moliner, 11)|Girona (El Gironès)

El director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí, clourà el V Concurs de Joves cuiners i cambrers.