Presentació del Trufforum 2023, que arriba a la sisena edició

query_builder   17 gener 2023 14:40

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del Trufforum 2023, que arriba a la sisena edició

El congrés mundial de la tòfona tindrà lloc a Vic del 3 al 6 de febrer i posa en contacte el sector professional de la tòfona per divulgar-ne els valors i la cultura


Demà, 18 de gener, es presentarà a Barcelona i a Vic la sisena edició del Trufforum, un congrés internacional que vol promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les llars i restaurants.

Trufforum Vic 2023 pretén consolidar aquest congrés mundial i que esdevingui un punt de trobada vertebrador del sector professional de la tòfona, divulgar-ne els valors i la cultura i popularitzar-ne l’ús a la cuina i la gastronomia. A més, vol dinamitzar un sector agroalimentari i agrari emergent com és el conreu de la tòfona.

Es presentaran totes les novetats d’aquesta edició de la Festa de la Tòfona i la Gastronomia que tindrà lloc al Recinte Firal El Sucre de Vic del 3 al 6 de gener. Enguany, a part del canvi d’ubicació, la mostra i el programa inclouran diverses activitats noves per a tots els públics i edats.

Les presentacions comptaran amb les intervencions de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Anna Sanitjas i Olea, el director del TrufforumVic 2023 i tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, Daniel Oliach, el president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers, la presidenta de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya (PROTOCAT) i el regidor de Fires de l’Ajuntament de Vic, Titi Roca.

La presentació a Barcelona comptarà amb un tast amb Empar Moliner, escriptora, i Sènia Villalustre, responsable de producció a la Pastisseria El Carme de Vic. La presentació de Vic comptarà amb un tast de la nova cervesa trufada de Noir et Blanc® i Kibus.Presentació a Barcelona

Dia: dimecres 18 de gener

Lloc: Palau Robert (passeig de Gràcia, 107, Barcelona)

Hora: 12 h


Presentació a Vic

Dia: dimecres 18 de gener

Lloc: Biblioteca Pilarín Bayés (passeig de la Generalitat, 1, Vic)

Hora: 17.30 h17:30|Presentació del Trufforum 2023. Biblioteca Pilarín Bayés ( pg. de la Generalitat, 1)|Vic (Osona)

La directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas i Olea; el director del TrufforumVic 2023 i tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, Daniel Oliach; el president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers; la presidenta de l'Associació de Productors de Tòfona de Catalunya (PROTOCAT) i el regidor de Fires de l'Ajuntament de Vic, Titi Roca, presentaran el Trufforum 2023.