Catalunya assumeix aquest divendres la presidència de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània

query_builder   9 febrer 2023 16:07

settings_input_antenna Convocatòria

Catalunya assumeix aquest divendres la presidència de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània

 1. A les 13.30, el president Aragonès compareixerà en una roda de premsa conjunta amb la presidenta d’Occitània, Carole Delga, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d’Acció Exterior i la UE, Meritxell Serret i Aleu, participarà demà, divendres 10 de febrer, a Tolosa de Llenguadoc, a l’acte de traspàs de la presidència de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, que ara assumeix Catalunya.

A les 13.30 el president compareixerà en una roda de premsa conjunta amb la presidenta de la Regió d’Occitània, Carole Delga, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez.

Posteriorment, a les 14.30, el president i la consellera Serret mantindran una trobada bilateral amb la presidenta de la Regió d’Occitània.

La jornada finalitzarà a les 16.25 amb la signatura de la declaració conjunta i el traspàs de la presidència de l’Euroregió, que passa del Govern de la Regió d’Occitània al president de la Generalitat, que clausurarà l’acte amb un parlament.

Al matí, a les 10.30, el cap de l’Executiu també visitarà les instal·lacions de l’Aerospace Valley, el clúster de companyies i centres d’investigació d’enginyeria aeroespacial.


Nota: Els mitjans interessats en cobrir la jornada hauran d’acreditar-se a premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.

Acte de traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d'Acció Exterior i la UE, Meritxell Serret i Aleu, participarà a l'acte de traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània.

Nota: Els mitjans interessats en cobrir la jornada hauran d'acreditar-se a premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s'hi desenvolupa.

 • 10:30|Visita a l'Aerospace Valley. 3 Rue Tarfaya|Tolosa de Llenguadoc (Occitània)

  El cap de l'Executiu visitarà les instal·lacions de l'Aerospace Valley, el clúster de companyies i centres d'investigació d'enginyeria aeroespacial.

 • 13:30|Roda de premsa conjunta dels presidents dels governs de l'Euroregió. Hôtel de Région Occiatanie (22 Boulevard du Maréchal Juin) |Tolosa de Llenguadoc (Occitània)

  El president Aragonès compareixerà en una roda de premsa conjunta amb la presidenta de la Regió d'Occitània, Carole Delga, i la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez.

 • 14:30|Trobada bilateral amb la presidenta d'Occitània. Hôtel de Région Occitanie|Tolosa de Llenguadoc (Occitània)

  El president i la consellera Serret mantindran una trobada bilateral amb la presidenta de la Regió d'Occitània, Carole Delga.

 • 16:25|Traspàs de la presidència d el'Euroregió. Hôtel de Région Occitanie|Tolosa de Llenguadoc (Occitània)

  El cap del Govern participarà en l'acte de signatura de la declaració conjunta i de traspàs de la presidència de l'Euroregió, que passa del Govern de la Regió d'Occitània al president de la Generalitat, que clausurarà l'acte amb un parlament.