La consellera Garriga presenta a Lleida les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional

query_builder   13 febrer 2023 10:31

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Garriga presenta a Lleida les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, presentarà demà, 17 de febrer, a les 11.00 hores, les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional. Amb la voluntat de reforçar l’impacte territorial d’aquestes adquisicions, la roda de premsa es farà per primer cop a Lleida, al Museu d’Art Jaume Morera, acompanyada del Paer en Cap de l’Ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo; del director del museu, Jesús Navarro, en representació dels museus i arxius dipositaris de les adquisicions i dels equipaments que conserven la col·lecció nacional; de l’artista visual Francesca Llopis i de la directora de la galeria Bombon Projects, Joana Roda, en representació del Pla Integral de les Arts Visuals; i del periodista cultural Juan Bufill, en representació de la Comissió del Còmic i la Il·lustració i del Pla Nacional de Fotografia. 

El 2022, el Departament de Cultura ha destinat 2.392.385 euros a la compra d’art contemporani, fotografia, còmic i il·lustració i béns culturals mobles per incrementar la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, segueix la tendència dels últims anys, fent un esforç d’inversió i prioritzant l’adquisició d’obres d’artistes poc representants a les col·leccions públiques. 

Tots aquells periodistes que vulguin assistir a l'acte s'hauran d'acreditar prèviament enviant un correu electrònic a: premsa.cultura@gencat.cat

La roda de premsa també es podrà seguir en línia a través del canal de youtube del Departament: https://youtube.com/live/4Grlp4XdSz0?feature=share

11:00|La consellera Garriga presenta a Lleida les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional . Museu d'Art Jaume Morera. Edifici Casino Principal ( c. Major, 31)|Lleida (Segrià)

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, presentarà en roda de premsa les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional.