El president Aragonès encapçala la inauguració de l'estand de la Generalitat al MWC 2023

query_builder   24 febrer 2023 18:06

settings_input_antenna Convocatòria

El president Aragonès encapçala la inauguració de l'estand de la Generalitat al MWC 2023

  1. L’acte tindrà lloc el pròxim dilluns 27 de febrer, a les 12:00h, amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i també comptarà amb la ‘demo’ ‘Quan la intel·ligència artificial connecta amb les persones’

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, presidirà dilluns vinent, 27 de febrer, a les 12:00h, la inauguració oficial de l’estand de Catalunya al MWC 2023, que enguany acull, en el seu espai expositiu, 48 empreses, entitats i centres tecnològics catalans que participen a l’esdeveniment de la mà de la Generalitat de Catalunya.

A la inauguració també hi assistiran la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; el secretari general d’Empresa i Treball, Oriol Sagrera i Saula; el secretari general d’Economia i Hisenda, Josep Maria Vilarrúbia; el secretari general de Territori, Joan Jaume; el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus; el secretari de Telecomunicacions, Sergi Marcén; la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo i Moliner; el director general d’innovació, Economia Digital i Emprenedoria, Lluís Juncà; i el director general d’Indústria, Oriol Alcoba. També hi assistirà la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés.

L’acte inclourà la presentació de la demostració en directe ‘Quan la intel·ligència artificial connecta amb les persones’, amb la qual el Govern vol projectar la seva aposta estratègica per l’impuls de la IA com una de les tecnologies digitals avançades que més impacte generarà en la societat i en l’economia del país. Ubicada a l’espai de demostració de l’estand de la Generalitat, la ‘demo’ consisteix en una recreació teatralitzada i amb elements audiovisuals de tres escenes de la vida quotidiana de dues persones que interactuen amb tres robots dotats d’IA a casa seva, a la feina i en un entorn mèdic. Després de la presentació oficial, la ‘demo’ s’anirà repetint al llarg dels quatre dies del congrés, del 27 de febrer al 2 de març.

En acabar l’acte, el president Aragonès i el conseller Torrent, acompanyats per la consellera Vilagrà i el conseller Gonzàlez-Cambray, visitaran les empreses de l’estand Catalonia.

Nota per la cobertura informativa de l’acte: Per tal de garantir una distribució endreçada i una correcta cobertura de la presentació, es recomana als mitjans accedir a l’estand Catalonia (CS210) amb suficient antelació (11.30h).


L’agenda institucional del primer dia del MWC

La primera jornada del MWC 2023 començarà a les 9.30 amb la participació del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, a l’acte d’inauguració de l’esdeveniment, en el qual també hi assistiran la consellera Vilagrà i els consellers Torrent i González-Cambray.

Posteriorment, en acabar l’acte a l’estand Catalonia i després d’una trobada amb representants de les startups catalanes que participen al 4YFN de la mà de la Generalitat de Catalunya, la comitiva encapçalada pel president Aragonès i el conseller d’Empresa i Treball continuarà les visites als estands de companyies internacionals al MWC 2023.


Participació de la Generalitat durant els 4 dies del congrés

Més enllà de les diferents activitats que tindran lloc a l’estand Catalonia ubicat al Congress Square del MWC (CS210), la participació de la Generalitat a l’edició 2023 a través del Departament d’Empresa i Treball també inclou, un any més, l’organització de ‘l’Open Innovation Challenge’, un conjunt de trobades entre empreses catalanes i internacionals amb grans companyies per fomentar la innovació oberta; i l’impuls de 56 startups que presentaran les seves novetats des de l’estand de la Generalitat al 4YFN, el saló destinat a les empreses emergents que se celebra en el marc del MWC.

A més, la Generalitat també estarà present a l’esdeveniment a través del Departament d’Educació, que participarà activament en el ‘Changing Education Together’, el seminari d’educació que mSchools organitza en el marc del MWC i que aquest any se celebrarà el 2 de març sota el lema ‘Futurs docents, docents del futur’. La jornada, que inauguraran el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el CEO de la GSMA, John Hoffman, aplegarà experts, docents, alumnat i creadors en un espai de divulgació per debatre sobre el futur de la docència. Inclourà dues ponències sobre tecnologia i valors i sobre la relació entre intel·ligència artificial i educació i també s’hi podrà veure una exposició sobre projectes d’educació mediàtica com un dels reptes de l’mSchools.

Per la seva banda, el Departament de Cultura també participarà al MWC23. D’una banda, presentant el projecte del Catalunya Mèdia City en el marc del programa Beat Barcelona el dijous 2 març, amb la intervenció del director del programa del Catalunya Mèdia City, Marc Lòpez. Per altra banda, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) participa un any més al 4YFN amb un estand que acollirà 17 startups catalanes de cultura digital.

12:00|Inauguració de l'estand de la Generalitat de Catalunya al MWC 2023. Estand Catalonia (CS210). Fira de Barcelona Gran Via - (Av. Joan Carles I, 64)|L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, encapçalarà dilluns la inauguració oficial de l'estand de Catalunya al MWC 2023. Seguidament, el president i el conseller Torrent visitaran les empreses de l'estand Catalonia, acompanyats de la consellera Vilagrà i el conseller Gonzàlez-Cambray.

Prèviament, a les 9.30, el president Aragonès, així com la consellera Vilagrà i els consellers Torrent i González-Cambray, assistiran a la inauguració oficial del congrés.

En acabar els actes a l'estand de la Generalitat, la comitiva encapçalada pel president Aragonès i el conseller d'Empresa i Treball continuarà les visites als estands de companyies internacionals al MWC 2023.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte caldrà haver-se acreditat prèviament davant els organitzadors del MWC. Per garantir una correcta cobertura de l'acte a l'estand Catalonia es recomana als mitjans arribar a les 11.30h.