Lliurament dels primers distintius de garantia de qualitat ambiental per a centres d'activitats marítimes i presentació de la Guia de bones pràctiques nàutiques i subaquàtiques

query_builder   22 març 2023 10:13

settings_input_antenna Convocatòria

Lliurament dels primers distintius de garantia de qualitat ambiental per a centres d'activitats marítimes i presentació de la Guia de bones pràctiques nàutiques i subaquàtiques

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya, el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president del Club Nàutic de l’Estartit, Jordi Ponjoan, participaran demà dijous 23 de març, a les 12 hores, al Club Nàutic de l’Estartit, en l’acte de lliurament dels primers 10 distintius de garantia de qualitat ambiental per a centres d’activitats marítimes i en la presentació de la Guia de bones pràctiques nàutiques i subaquàtiques.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va aprovar el passat febrer una nova categoria de Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a centres d’activitats marítimes amb la finalitat d’assegurar que les activitats que es desenvolupen en aquests centres siguin respectuoses envers el medi aquàtic, els recursos naturals, el patrimoni subaquàtic i la seguretat de les persones.

L’obtenció d’aquest certificat és el resultat de l’adaptació dels centres a criteris relacionats amb l’òptima gestió dels residus, el foment de la mobilitat sostenible, la compra i ús de productes i materials més respectuosos envers el medi ambient, l’estalvi i l’eficiència energètica i l’estalvi d’aigua, entre d’altres.

Un altre dels criteris on es posa més pes a l’hora de concedir el Distintiu és en la formació del personal que treballa en els centres i la sensibilització dels clients sobre les bones pràctiques ambientals. Pel compliment dels criteris sobre formació i informació, al llarg de 2022 el Departament ha elaborat el material necessari (díptics i tríptics) que els centres han de posar a disposició dels clients i treballadors.

Sobre la Guia, se’n distribuiran diversos exemplars on els usuaris trobaran consells pràctics per actuar de manera responsable quan es practiqui una activitat marítima recreativa, garantir la seguretat de qui la practica i protegir l’entorn marí i les espècies que habiten les aigües marines. Tot el material està disponible a la web del Departament.


12:00|Lliurament dels primers distintius de garantia de qualitat ambiental per a centres d'activitats marítimes i presentació de la Guia de bones pràctiques nàutiques i subaquàtiques. Club Nàutic de l'Estartit ( pg. Marítim, s/n)|Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya, i el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, participaran en l'acte de lliurament dels primers 10 distintius de garantia de qualitat ambiental per a centres d'activitats marítimes i en la presentació de la Guia de bones pràctiques nàutiques i subaquàtiques.