El president Aragonès encapçalarà demà l'acte de commemoració del Dia de la República

query_builder   13 abril 2023 13:05

settings_input_antenna Convocatòria

El president Aragonès encapçalarà demà l'acte de commemoració del Dia de la República


  1. A més del president, hi intervindran la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, i la historiadora Anna Sallès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, encapçalarà demà divendres, 14 d’abril, l’acte de commemoració del Dia de la República, 92 anys després que el president Francesc Macià declarés des del balcó del Palau de la Generalitat la República Catalana.

La celebració tindrà lloc a les 12 hores, al Palau de la Generalitat. Començarà amb la intervenció de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, i, seguidament, es reproduirà un fragment del discurs que Macià va pronunciar el 1931. Després hi intervindran la historiadora Anna Sallés i Bonastre i el president Pere Aragonès. L’acte es clourà amb una actuació musical de la cantant Beth.

També hi assistiran les conselleres i consellers de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons; d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge i Mestre; d’Educació, Josep González-Cambray; d’Interior, Joan Ignasi Elena i García; de Territori, Juli Fernández i Olivares, i de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez.


Cobertura informativa

Per motius d’espai, només els fotògrafs podran accedir a l’acte. El Gabinet de comunicació del president oferirà la senyal institucional de l’acte, que es podrà capturar a través de Collserola (per qualsevol dubte, cal posar-se en contacte amb producció d’informatius al telèfon 93 499 96 00). També es podrà gravar des de la sala de premsa del Palau.

Els redactors i les ràdios podran seguir l’acte des de la sala de premsa del Palau de la Generalitat.

La commemoració també s’emetrà en directe al web govern.cat i als perfils oficials de l’Executiu a les diferents xarxes socials.

Els mitjans que desitgin cobrir l’acte cal que disposin de l’acreditació de Palau o bé del carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i tasca que s’hi desenvolupa.

12:00|Acte de commemoració del Dia de la República. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, encapçalarà l'acte de commemoració del Dia de la República.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; i el conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares; hi assistiran. També ho faran la secretària general, Mercè Salvat i el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs.

Més informació i cobertura informativa.