El president Aragonès visita divendres les obres de la planta solar als tallers de la Zona Franca de l'L9/L10

query_builder   14 juny 2023 13:41

settings_input_antenna Convocatòria

El president Aragonès visita divendres les obres de la planta solar als tallers de la Zona Franca de l'L9/L10

  1. L’actuació consisteix en la col·locació de panells fotovoltaics per a generar energia de proximitat, que es podrà connectar a la xarxa de distribució de la línia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, visitarà aquest divendres, 16 de juny, l’inici de les obres de la planta solar als tallers de la Zona Franca de l’L9/L10, que permetrà generar energia per a la xarxa de distribució d’aquesta línia de metro. El president estarà acompanyat de la consellera de Territori, Ester Capella i Farré.

El cap de l’Executiu, juntament amb la consellera, visitarà el prototip de les plaques fotovoltaiques que s’han començat a instal·lar aquesta setmana. Tot seguit, anirà als tallers, on després de fer un recorregut per les instal·lacions, atendrà els mitjans de comunicació. A la visita també assistirà el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla.

Les plaques que conformaran la planta solar s’instal·len a la coberta dels tallers, en una superfície de fins a 9.800 m2. En total, es col·locaran 3.800 panells, que tindran una potència superior a 2 Mw i generaran energia que es destinarà a l’L9/L10. A més, aquesta actuació permetrà reduir 1.300 tones anuals de CO2 equivalent en el sistema de producció energètica. Els treballs compten amb un pressupost de prop de 3 milions d’euros.

Aquesta actuació s’afegeix a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les quatre estacions de l’L10 Sud situades al viaducte de la Zona Franca i culmina una operació de generació d’energia de proximitat, més eficient, mitjançant plaques fotovoltaiques en aquest entorn.

Cobertura informativa

La visita tindrà lloc, a partir de les 12.30 hores, als tallers de l’L9/L10, situats al carrer A de la Zona Franca, a Barcelona. Per cobrir informativament aquest acte, caldrà acreditar-se prèviament mitjançant un correu electrònic a premsa.tes@gencat.cat abans de les 18 hores de dijous 15 de juny, tot indicant nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa. Els mitjans que necessitin accedir amb vehicle, cal que n’indiquin la matrícula.

Per raons de seguretat, i limitacions d’aforament, la visita a la coberta on es troben les plaques fotovoltaiques serà a porta tancada, però TV3 farà pool d'imatges que distribuirà a través de l'FTP compartit. Es podran descarregar a http://intercanvis.tv3.cat/ usuari: pool_TV3 contrasenya: publicTV3. Per a informació tècnica, contacteu amb producció d’informatius de TV3, al telèfon 93 499 96 00.

Des d’aquest gabinet també es distribuiran fotografies de la visita a la coberta.

La resta de la visita als tallers serà oberta a tots els mitjans.


12:30|Visita a les obres de la planta solar als tallers de la Zona Franca de l'L9/L10. (Carrer Lletra A de la Zona Franca, 26)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, visitarà l'inici de les obres de la planta solar als tallers de la Zona Franca de l'L9/L10, que permetrà generar energia per a la xarxa de distribució d'aquesta línia de metro. El president i la consellera visitaran el prototip de les plaques fotovoltaiques, i els tallers, on atendrà els mitjans de comunicació.

Cobertura informativa: Per cobrir informativament aquest acte, caldrà acreditar-se prèviament mitjançant un correu electrònic a premsa.tes@gencat.cat abans de les 18 hores d'avui dijous, 15 de juny, tot indicant nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa.

Per raons de seguretat, i limitacions d'aforament, la visita a la coberta on es troben les plaques fotovoltaiques serà a porta tancada, però TV3 farà pool d'imatges. I des d'aquest gabinet també se n'enviaran fotografies. La resta de la visita serà oberta a tots els mitjans.