1. La consellera de Cultura participarà també en aquesta cerimònia, que se celebrarà al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat
  2. TV3 oferirà senyal institucional de l’acte, que serà retransmès en directe pel canal 3/24 i les xarxes socials del Govern
  3. Per cobrir informativament aquest acte caldrà haver-se acreditat prèviament davant aquest Gabinet abans de dilluns 3 de juliol, a les 12 hores


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, lliurarà dimarts vinent, 4 de juliol, la Creu de Sant Jordi a 20 personalitats i 10 entitats, que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. L’acte, que se celebrarà a les 19 hores al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, comptarà també amb la participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 i qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica. L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere. També reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats guardonades, així com la representació territorial.

La cerimònia de lliurament s’obrirà amb un parlament de la consellera de Cultura; tot seguit el president i la consellera lliuraran els guardons a les diferents personalitats i entitats.

La presentació de la cerimònia anirà a càrrec de Fàtima Ahmed i de Sol Picó, Creus de Sant Jordi de les edicions 2022 i 2020 respectivament, i faran parlaments Sopa de Cabra, Vicki Bernardet i Jordi Cuixart, que intervindran en representació de tota la resta. El president Aragonès clourà l’acte amb el seu discurs.

Més informació sobre els guardonats amb la Creu de Sant Jordi:

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/501844/govern-distingeix-creu-sant-jordi-20-persones-10-entitats


Cobertura informativa

Degut a les limitacions d’espai, les televisions no podran accedir a l’interior del Teatre, i serà Televisió de Catalunya qui oferirà senyal institucional de l’acte, via Collserola, des de 10 minuts abans de l’inici de la cerimònia. Per a qualsevol dubte, cal posar-se en contacte amb producció d’informatius de TV3.

L’acte serà retransmès també en directe pel canal 324, així com pel web govern.cat i les xarxes socials del Govern.


Fotògrafs

S’habilitarà un espai per als fotògrafs dins del Teatre, des d’on es podran prendre imatges de la cerimònia. Per a aquells mitjans que ho necessitin, aquest Gabinet de premsa facilitarà també fotografies de l’acte i de cadascun dels guardonats, que es podran descarregar de l’enllaç que es facilitarà un cop finalitzat l’acte.

Redactors

La resta de mitjans podran seguir l’acte des d’un espai reservat per a premsa, al mateix Teatre Joventut.

Acreditacions

Els mitjans que vulguin cobrir el lliurament de la Creu de Sant Jordi hauran d’acreditar-se prèviament davant aquest Gabinet enviant un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, indicant nom, cognoms, DNI, mitjà de comunicació al qual es pertany i tasca que s’hi desenvolupa. El termini per enviar les sol·licituds d’acreditació acabarà dilluns, 3 de juliol, a les 12 hores.

Degut a la limitació d’espai, s’acreditarà per ordre d’arribada de les sol·licituds fins arribar a l’aforament permès.


Codi embed

Els mitjans que desitgin embeure l’acte a les seves webs ho poden fer utilitzant el següent codi:

<iframe width="640" height="360" src="https://govern.watchity.com/channel/4f3fba99-9ee4-40b0-bd50-c91a6c9c2d9c/" style="border: none;" allowfullscreen></iframe>

19:00|Lliurament de la Creu de Sant Jordi. Teatre Joventut (c. Joventut, 4-10)|L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, lliurarà la Creu de Sant Jordi a 20 personalitats i 10 entitats, que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. L'acte comptarà també amb la participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez. els membres del Govern també hi aniran.

Cobertura informativa: Degut a les limitacions d'espai, les televisions no podran accedir a l'interior del Teatre, i serà Televisió de Catalunya qui oferirà senyal institucional de l'acte, via Collserola. L'acte serà retransmès també en directe pel canal 324, així com pel web govern.cat i les xarxes socials del Govern.

S'habilitarà un espai per als fotògrafs. Per a aquells mitjans que ho necessitin, aquest Gabinet de premsa facilitarà també fotografies de l'acte i de cadascun dels guardonats, que es podran descarregar de l'enllaç que es facilitarà un cop finalitzat l'acte.