El president Aragonès encapçala diumenge a Ascó l'acte amb motiu del 85è aniversari de la batalla de l'Ebre

query_builder   14 juliol 2023 11:27

settings_input_antenna Convocatòria

El president Aragonès encapçala diumenge a Ascó l'acte amb motiu del 85è aniversari de la batalla de l'Ebre

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, encapçalarà aquest diumenge, 16 de juliol, l’acte commemoratiu del 85è aniversari de l’inici de la batalla de l’Ebre, amb el qual s’homenatjarà les víctimes i els combatents. A l’acte també assistirà el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernández.

L’acte, organitzat per la Generalitat i l’Ajuntament d’Ascó, tindrà lloc a les 10.30 hores al pas de la barca d’Ascó, un dels punts on les tropes republicanes van travessar el riu Ebre. Conduït per la periodista Judit Monclús, l’acte comptarà amb parlaments de la consellera Ubasart; de l’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes i Jornet, i del president Aragonès. També hi haurà diferents interpretacions musicals, a càrrec del quartet Camerata XXI. I es llegirà una carta de Miquel Morera, supervivent de la Lleva del Biberó guardonat enguany amb la Creu de Sant Jordi.

La batalla de l’Ebre es va iniciar la matinada del 25 de juliol de 1938, quan les tropes republicanes van travessar el riu Ebre per diferents punts entre Mequinensa i Amposta, i va finalitzar el 16 de novembre de 1938. En els 115 dies que va durar s’estima que hi van morir 30.000 persones, civils i soldats d’ambdós exèrcits, entre les quals hi havia molts membres de la Lleva del Biberó, joves d’entre 17 i 18 anys que van ser mobilitzats el 1938 per la Segona República Espanyola.

Nota: Els mitjans que vulguin cobrir l’acte han de confirmar l’assistència a premsa.justicia@gencat.cat


10:30|85è aniversari de la batalla de l'Ebre. Pas de la barca|Ascó (Ribera d'Ebre)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, encapçalarà l'acte commemoratiu del 85è aniversari de l'inici de la batalla de l'Ebre, amb el qual s'homenatjarà les víctimes i els combatents. El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernández, i el director general de Memòria Democràtica Alfons Aragoneses Aguado, també hi aniran.

Nota: Els mitjans que vulguin cobrir l'acte han de confirmar l'assistència a premsa.justicia@gencat.cat