Els consellers Campuzano i Serret visiten dimarts unes colònies de 'L'estiu és teu' a l'alberg La Molina Xanascat on participen infants i joves catalans residents a l'estranger

query_builder   21 juliol 2023 12:03

settings_input_antenna Convocatòria

Els consellers Campuzano i Serret visiten dimarts unes colònies de 'L'estiu és teu' a l'alberg La Molina Xanascat on participen infants i joves catalans residents a l'estranger

  1. Campuzano i Serret coneixeran l’experiència d’infants i joves de la Catalunya exterior que gaudeixen de les activitats del programa arran d’una col·laboració entre els departaments de Drets Socials i d’Acció Exterior i Unió Europea
  2. Des del 2017, infants i joves catalans residents a l’estranger tenen la possibilitat de participar en aquest programa gràcies a una reserva de places destinada a la Catalunya exterior, que els permet aprendre o millorar el seu domini del català en un entorn lúdic i conviure amb altres infants residents a Catalunya

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, visitaran dimarts l’alberg La Molina Xanascat per conèixer l’experiència d’infants i joves catalans residents a l’estranger que estan participant en unes colònies del programa ‘L’estiu és teu’. Es tracta d’una iniciativa que s’ofereix des del 2017 a la Catalunya exterior arran d’una col·laboració entre els dos departaments i on ja hi han participat, al llarg de cinc edicions, més d’un centenar d’infants i joves inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior gràcies a una reserva de places específica per a aquest col·lectiu.

En l’edició d’enguany, s’hi han inscrit un total de 25 infants i joves, distribuïts al llarg de l’estiu en tres torns del programa a la Molina i a l’Escala. La majoria resideixen en països europeus, com ara Alemanya, Bèlgica, França, Països Baixos, Portugal i el Regne Unit, però també hi ha participació d’infants residents a altres continents, com ara els Estats Units, el Canadà i Moçambic.

Campuzano i Serret atendran els mitjans dimarts 25 de juliol a les 18 h a l’alberg La Molina Xanascat (plaça del Sitjar, 1, 17537 La Molina, Girona) per valorar aquesta col·laboració. Posteriorment, els mitjans gràfics podran prendre imatges de la visita. Per cobrir informativament aquesta atenció a mitjans, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea. Per fer-ho, cal enviar un correu a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat, indicar-hi nom i cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i categoria professional (redactor/a, fotògraf/a, càmera, etc.).

A la visita també hi assistiran Josep Castells, delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran; Rafael Caballeria, director general de la Catalunya Exterior; Laia Girós, directora general de l’Agència Catalana de la Joventut; i Dídac Gelabert, director de l’Alberg Xanascat La Molina.

Potenciar l’aprenentatge del català als infants que creixen fora del país

Facilitar l’accés d’infants i joves residents a l’estranger al programa ‘L’estiu és teu’ forma part del catàleg de serveis que la Generalitat de Catalunya ofereix a la ciutadania resident a l’estranger. En concret, aquesta iniciativa pretén obrir l’oferta de lleure a la comunitat catalana a l’exterior i oferir la possibilitat que infants i joves d’aquest col·lectiu puguin gaudir d’activitats de lleure i formatives durant les seves vacances, en convivència amb altres infants i joves residents a Catalunya i amb la possibilitat de conèixer diferents indrets del país.

Des del 2017, la col·laboració entre l’Agència Catalana de Joventut i el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea permet reservar places per a aquest col·lectiu dins dels torns regulars del programa en la modalitat de colònies combinades, on es practiquen tant idiomes com esports. En aquest sentit, els infants residents a l’exterior poden gaudir d’aquesta experiència amb la resta d’infants residents a Catalunya amb l’especificitat que, quan els segons fan classes d’anglès, aquests infants i joves que creixen fora del país tenen la possibilitat d’assistir a classes de llengua catalana amb l’objectiu de millorar-ne el seu domini i fer-ho en un entorn lúdic.

18:00|El conseller Campuzano i la consellera Serret visiten unes colònies de 'L'estiu és teu' a l'alberg La Molina Xanascat. Alberg La Molina Xanascat (Plaça del Sitjar, 1, 17537 La Molina)|Alp (Cerdanya)

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, visitaran l'alberg La Molina Xanascat per conèixer l'experiència d'infants i joves catalans residents a l'estranger que estan participant en unes colònies del programa 'L'estiu és teu'. Es tracta d'una iniciativa que s'ofereix des del 2017 a la Catalunya exterior arran d'una col·laboració entre els dos departaments i on ja hi han participat, al llarg de cinc edicions, més d'un centenar d'infants i joves inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior gràcies a una reserva de places específica per aquest col·lectiu. El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells Farré, acompanyarà als consellers durant la visita. Campuzano i Serret atendran els mitjans dimarts 25 de juliol a les 18 h a l'alberg La Molina Xanascat per valorar aquesta col·laboració.