1. És la primera iniciativa d’aquestes característiques i envergadura d’arreu de l’Estat que incorpora dues universitats de referència en aquest àmbit: la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Politècnica de Catalunya


La Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa i el Servei Meteorològic de Catalunya signaran un conveni de col·laboració per a estudiar l’impacte dels canvis en les condicions meteorològiques sobre la salut de les persones. L’objectiu de la iniciativa -la primera d’aquestes característiques arreu de l’Estat i una de les pioneres a nivell internacional- és extreure indicadors que permetin anticipar-se i incidir en la millora de la salut de les persones que presenten malalties cròniques prevalents.

Prèviament, la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Rovira i Virgili (URiV) ja van signar un acord de col·laboració mitjançant el qual es van establir les bases per desenvolupar projectes conjunts en l’àmbit de la recerca i la innovació biomèdica.

Tal i com s’explicarà en el decurs de l’acte de la signatura, el resultat de la recerca tindrà incidència a tres nivells:

. Pacient: podrà rebre una atenció personalitzada i adequada al moment de l’any, les condicions meteorològiques i la seva pròpia patologia.

. Prescriptor de salut: disposarà d’informació en temps real en relació als pacients més vulnerables en funció de les condicions meteorològiques i la seva malaltia.

. Gestor de salut: comptarà amb informació objectiva i en temps real que permetrà dimensionar i gestionar els recursos de forma adient d’acord amb les circumstàncies meteorològiques.

Signatura del conveni

Per part de la Fundació Docència i Recerca el signarà el Dr. Esteve Picola, director general de MútuaTerrassa i el Servei Meteorològic de Catalunya serà representat per la seva directora, Sra. Sarai Sarroca. A l’acte també hi intervindrà el Sr. Josep Rull, director del Compromís Verd de MútuaTerrassa, el Dr. David Dalmau, director de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa, el Dr. Tomàs Pérez Porcuna, investigador de la mateixa fundació, la Dra. Maria Vinaixa, investigadora del grup de recerca de metabolòmica de la Universitat Rovira i Virgili i el Dr. Xavier Álvarez del Castillo, director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

24 de juliol de 2023