En record del 50è aniversari del cop d’estat contra el govern democràtic de Salvador Allende, el Memorial Democràtic organitza un acte amb la participació de Carme Castillo, reconeguda cineasta i activista política xilena. L’acte tindrà lloc dilluns, a les 18:30 h, a la Filmoteca de Catalunya.

En el marc de l’homenatge, Carmen Castillo i la crítica de cinema Imma Merino conversaran sobre la desfeta del govern d’Allende, l’exili i la resistència a la dictadura pinochetista. Prèviament, es projectarà el documental La flaca Alejandra, dirigit per Castillo i Guy Girard, l’any 1994. Es tracta d’un film que explica el funcionament de la maquinària repressiva de la dictadura de Pinochet, a través de la història de Marcia Merino, militant del Moviment d’Esquerra Revolucionària que, sota tortura, va delatar els seus companys i es va convertir en col·laboradora del règim.

La cloenda anirà a càrrec de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González. També hi assistiran el director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló, i el director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses Aguado.

Serà el primer d’una sèrie d’actes que el Govern organitza aquest mes de setembre per sumar-se a la commemoració dels 50 anys del cop d’estat a Xile i que culminaran el dia 24 amb un concert d’homenatge a Víctor Jara, organitzat juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i el govern xilè.

Aquesta activitat, a més, s’inscriu en el cicle “Se abriran las grandes alamedas”, que programa la Filmoteca de Catalunya, per recordar els fets, així com per celebrar els valors i el llegat dels que van lluitar per defensar la llibertat d’acció i de pensament.

Nota: per cobrir informativament aquest acte, cal acreditar-se enviant un correu a l’adreça premsa.justicia@gencat.cat indicant nom, cognoms i mitjà pel qual es treballa.


ACTE:

El Memorial Democràtic recorda els 50 anys del cop d’estat a Xile, amb la participació de Carmen Castillo, referent internacional de l’exili xilè

DIA:

4 de setembre

HORA:

18:30 h

LLOC:

Filmoteca de Catalunya, plaça de Salvador Seguí, 1, 08001 Barcelona




18:30|La consellera Ubasart clou l'acte 'Xile sempre al cor i a la memòria'. Pl. de Salvador Seguí, 1|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, clourà l'acte Xile sempre al cor i a la memòria, amb motiu del 50è aniversari del cop d'estat contra el govern de Salvador Allende (1973-2023), a la Filmoteca de Catalunya. També hi assistiran el director del Memorial Democràtic, Jordi Font, i el director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses.