El president visita demà, dijous, la seu de Fusion for Energy, l'agència europea de l'ITER amb seu a Barcelona, que es troba en plena fase de creixement

query_builder   3 juny 2009 00:00

event_note Nota de premsa

El president visita demà, dijous, la seu de Fusion for Energy, l'agència europea de l'ITER amb seu a Barcelona, que es troba en plena fase de creixement

El president de la Generalitat, José Montilla, visitarà demà, dijous, 4 de juny, a Barcelona, la seu de Fusion for Energy (F4E), l’agència que gestiona l’aportació de 4.000 milions d’euros que la Unió Europea fa a l’organització internacional de l’ITER, un dels majors projectes científics de la història.
 
El projecte ITER és el gran experiment científic internacional que pretén demostrar la viabilitat de l’energia de fusió. La durada de l’experiment és de 35 anys i una inversió superior als 10.000 milions d’euros, en el qual hi participen Europa, Xina, Índia, Japó, Corea del Sud, Rússia i els Estats Units.
 
L’agència de Barcelona, que es va posar en marxa el 2007, es troba en un moment de creixement. En breu preveu doblar la seva plantilla de 200 a 400 treballadors, la majoria científics, enginyers, que seran els encarregats de decidir les inversions europees en aquest experiment.
 
El cap del Govern arribarà a la seu de Fusion for Energy, ubicada a l’edifici B3 de les Torres Diagonal Mar (Josep Pla, 2), a les 11.00 hores.
 
Allà el rebran Didier Gambier, director de l’agència; Juan Antonio Rubio, director general del Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas; Manel Camós, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Antoni Martínez, director general de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya i Maite Calvo, responsable de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.
 
Després de mantenir una breu reunió privada amb Didier Gambier, al despatx del director, el president baixarà, sobre les 11.15 hores, a l’Aula Mar, ubicada a la planta baixa de l’edifici B3 de Torres Diagonal Mar. Allà, saludarà a una representació de 200 científics, enginyers i d’altres professionals que treballen a la seu de Fusion for Energy. Es tracta d’un grup de professionals d’Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia i el Regne Unit.
 
A continuació, tindrà lloc l’acte de presentació de Fusion for Energy, que començarà amb un parlament de Didier Gambier, el director de l’agència. Tot seguit, dos investigadors catalans que participen en el programa ITER, Esther Barbero Soto, enginyera industrial i doctora en Enginyeria Nuclear per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i Ferran Albajar, doctor en Enginyeria Nuclear per la UPC, presentaran el projecte. Finalment, el president pronunciarà un parlament amb el que clourà l’acte.
 
 
NOTA IMPORTANT: Fusion for Energy prega als periodistes interessats a cobrir l’acte que s’acreditin prèviament, enviant un e-mail a: security-office@f4e.europa.eu.
 

11:00|.Edifici B3 de les Torres Diagonal Mar. (Josep Pla, 2)|Barcelona (El Barcelonès)

Visita a la seu de Fusion for Energy