Tret de sortida del centre de proves de motors coet de l'Estratègia NewSpace a l'aeroport de Lleida-Alguaire

query_builder   20 setembre 2023 14:54

settings_input_antenna Convocatòria

Tret de sortida del centre de proves de motors coet de l'Estratègia NewSpace a l'aeroport de Lleida-Alguaire

  1. Els consellers Torrent i Capella, acompanyats pel CEO de Pangea, empresa adjudicatària del contracte, presidiran l’acte, que tindrà lloc aquest divendres, 22 de setembre, a les 10:00h, a la zona de proves de l’aeroport lleidatà


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, presidiran el pròxim divendres, 22 de setembre, l’acte de presentació del primer pas per a l’establiment del centre de proves de motors de coet de l’aeroport de Lleida-Alguaire, una infraestructura emmarcada en l’Estratègia NewSpace de Catalunya impulsada pel Govern per promoure la nova economia de l’espai. En l’acte també hi intervindrà Adrià Argemí Samsó, cofundador i CEO de Pangea Aerospace, l’empresa adjudicatària de les obres de condicionament del banc de proves de sub-components i de la redacció del projecte constructiu del banc de proves per a motors de coet que integraran el nou centre.

L’acte, que tindrà lloc a la zona on s’ubicarà el nou centre de proves de motors de coet dins del recinte aeroportuari d’Alguaire, constarà d’una visita a les instal·lacions a les 10h, oberta als mitjans, seguida dels parlaments dels dos consellers i del directiu de Pangea.

A l’acte també hi seran presents la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla, i el president d’Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate Del Sol, entre altres representants dels agents impulsors de l’Estratègia NewSpace i de l’aeroport de Lleida-Alguaire.

10:00|El conseller Torrent i la consellera Capella presideixen la presentació del centre de proves de motors coet de l'Estratègia NewSpace a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Zona de proves Aeroport Lleida-Alguaire ( ctra. de l'aeroport, s/n, direcció camí de la Saira)|Alguaire (Segrià)

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, presidiran l'acte de presentació del primer pas per a l'establiment del centre de proves de motors de coet de l'aeroport de Lleida-Alguaire, una infraestructura emmarcada en l'Estratègia NewSpace de Catalunya impulsada pel Govern per promoure la nova economia de l'espai. En l'acte també hi intervindrà Adrià Argemí Samsó, cofundador i CEO de Pangea Aerospace, l'empresa adjudicatària de la primera fase del projecte. La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés i Saura, assistirà a l'acte.