Operatiu per reduir les densitats de peixos a l'embassament de Riudecanyes per preservar la qualitat de l'aigua

query_builder   27 octubre 2023 11:24

settings_input_antenna Convocatòria

Operatiu per reduir les densitats de peixos a l'embassament de Riudecanyes per preservar la qualitat de l'aigua

L’embassament de Riudecanyes (Baix Camp) es troba actualment al voltant del 4% de la seva capacitat, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Per garantir la qualitat de l’aigua que queda i que abasteix els municipis de Riudecanyes i Duesaigües, el dilluns, 30 d’octubre, estarà en marxa el dispositiu de retirada dels peixos, que es preveu que s’allargui fins a la setmana vinent.

Aquesta és una mesura per preservar la qualitat de l’aigua de l’embassament i comporta la necessitat de reduir les densitats de les espècies de peixos presents, ja que, en haver menys aigua, hi ha més risc que es produeixin mortaldats de peixos.

El dispositiu el porta a terme el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i es farà amb una embarcació de pesca marítima, tipus pelicà, on s’hi ha instal·lat l’equip de pesca elèctric. Les espècies de peixos presents a Riudecanyes són majoritàriament espècies exòtiques.

Els mitjans de comunicació que ho vulguin podran prendre’n imatges i hi haurà declaracions tècniques del Servei de Pesca Continental per explicar els detalls del dispositiu. Per motius de seguretat, no es podrà accedir a l’embarcació.

Embassament. Punt de Trobada

10:00|Operatiu per reduir les densitats de peixos a l'embassament de Riudecanyes per preservar la qualitat de l'aigua . Embassament de Riudecanyes. Punt de trobada: 41°07'58.0"N 0°57'15.3"E|Riudecanyes (Baix Camp)

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural presentarà l'operatiu per reduir les densitats de peixos a l'embassament de Riudecanyes per preservar la qualitat de l'aigua.