La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, clourà l’acte del 25è aniversari de la justícia restaurativa a Catalunya, dijous, a les sis de la tarda, al Palau de la Generalitat.

La inauguració anirà a càrrec de la directora general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Gisela Torns Payà, i comptarà amb una taula rodona sobre justícia restaurativa, amb Eduardo Santos Itoiz, assessor de la conselleria de Justícia, Drets i Memòria en matèria de justícia restaurativa i exconseller de Justícia de Navarra; Lídia Serratusell i Salvadó, cap d’Àrea de Reparació i Atenció de la Víctima, i Edit Törzs, directora executiva del Fòrum Europeu de Justícia Restaurativa.

A continuació, es presentarà un diàleg entre dos testimonis d’un procés de justícia restaurativa a Itàlia. Manlio Milani, president de l’Associació de Víctimes i Familiars de la Massacre de Piazza Loggia, conversarà amb Anna Cattaneo, mediadora penal i coordinadora del Centre de Justícia Reparadora de Bèrgam. El 28 de maig de 1974, un atac terrorista feixista va fer esclatar un artefacte a la plaça Loggia de Brescia i va causar 8 morts i 102 ferits.

En l’acte es farà una radiografia de la justícia restaurativa al territori català, s’anunciaran properes accions i es faran públiques les darreres dades de justícia restaurativa.


Els interessats a assistir-hi s’han d’acreditar mitjançant un correu a premsa.justicia@gencat.cat, i han d’indicar el nom, cognoms, DNI i mitjà, fins demà dimecres, 22 de novembre, abans de les 17 h. Dijous 23, els periodistes hauran de ser a les 17.40 h a l’entrada del Palau de la Generalitat per poder-se acreditar (entrada per Sant Sever).

ACTE

25è aniversari de la justícia restaurativa a Catalunya

DIA

Dijous, 23 de novembre

HORA

18 h Inici de l’acte

LLOC

Palau de la Generalitat (Sala Torres Garcia)

Plaça de Sant Jaume, 4

18:00|La consellera Ubasart clou l'acte del 25è aniversari de la justícia restaurativa a Catalunya. Palau de la Generalitat|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, clourà l'acte del 25è aniversari de la justícia restaurativa a Catalunya. La inauguració anirà a càrrec de la directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Gisela Torns Payà. També assistirà el director del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), David Font i Simón.