El Departament de Justícia, Drets i Memòria, per mitjà de la Direcció General de Memòria Democràtica, retornarà aquest dissabte, 25 de novembre, a les 12 del migdia, les restes òssies de 173 soldats republicans exhumats de la fossa del mas de Santa Magdalena. L’acte de retorn tindrà lloc al Cementiri de Móra d’Ebre.

Es tracta de combatents que encara no han estat identificats; excepte un: Narcís Mediavilla Cardó, nascut el 1906 a Barcelona, el cinquè identificat de Santa Magdalena. Els familiars de Mediavilla rebran les despulles de la mà del director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses, encarregat d’encapçalar l’acte de retorn.

Nota: per cobrir informativament aquest acte, cal que us acrediteu enviant un correu a l’adreça premsa.justicia@gencat.cat indicant-hi el nom i cognoms, i el mitjà pel qual treballeu.


ACTE:

Justícia, Drets i Memòria retorna les restes exhumades de 173 soldats republicans, un dels quals ha estat identificat

DIA:

Dissabte, 25 de novembre de 2023

HORA:

12 h

LLOC:

Cementiri de Móra d'Ebre

Camí Solana, 43740 Móra d'Ebre (Tarragona)

12:00|Retorn de restes òssies recuperades . Cementeri de Móra d'Ebre |Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre)

El director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses Aguado, entregarà 173 restes òssies de soldats republicans exhumats del Mas de Santa Magdalena, un dels quals ha estat identificat.