La consellera Ubasart inaugura "Invisibles però decisives", l'exposició del COMEBE que homenatja la memòria col·lectiva de les dones durant la batalla de l'Ebre

query_builder   28 novembre 2023 10:12

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Ubasart inaugura "Invisibles però decisives", l'exposició del COMEBE que homenatja la memòria col·lectiva de les dones durant la batalla de l'Ebre

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, inaugurarà aquest dimecres, 29 de novembre, “Invisibles però decisives. Dones a la Guerra Civil i la batalla de l’Ebre”, la nova exposició del Consorci Memorial dels Espais de la Batallà de l’Ebre (COMEBE). La inauguració tindrà lloc a la seu de la institució a dos quarts de sis de la tarda.

L’objectiu de la mostra és, per una banda, divulgar el paper fonamental que van assumir les dones durant els fets històrics de la batalla de l’Ebre i la Guerra Civil, incloent-hi els diferents àmbits del dia a dia del conflicte, i per l’altra, recuperar una memòria col·lectiva sovint silenciada però alhora imprescindible.

A més de la consellera, a l’acte inaugural també hi participaran Cinta Farnós Brull, directora del COMEBE, i Mary Nash, comissària de l’exposició, doctora i catedràtica emèrita d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.


Nota: per cobrir informativament aquest acte, cal que us acrediteu enviant un correu a l’adreça premsa.justicia@gencat.cat indicant-hi el nom i cognoms, i el mitjà pel qual treballeu.


ACTE:

La consellera Ubasart inaugura “Invisibles però decisives”, l’exposició del COMEBE que homenatja la memòria col·lectiva de les dones durant la batalla de l’Ebre

DIA:

Dimecres, 29 de novembre de 2023

HORA:

17:30 h

LLOC:

Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre

Carrer Freginals, 18-24, 43784 Corbera d’Ebre (Tarragona)

17:30|La consellera Ubasart inaugura 'Invisibles però decisives'. Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre ( c. Freginals, 18-24)|Corbera d'Ebre (Terra Alta)

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, inaugurarà Invisibles però decisives. Dones a la Guerra Civil i la batalla de l'Ebre, la nova exposició del Consorci Memorial dels Espais de la Batallà de l'Ebre (COMEBE). La inauguració comptarà amb la participació de la directora de la institució, Cinta Farnós.