Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l'Alt Urgell i Cerdanya

query_builder   15 juliol 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l'Alt Urgell i Cerdanya

Paulatinament, Interior facilitarà la xarxa RESCAT a la resta d'ajuntaments catalans que no disposin de policia local
El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà, demà dimarts dia 15 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), a 32 municipis de l’Alt Urgell i Cerdanya que no disposin de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
 
Així, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir a l’entrega d’aquests terminals, es farà una reunió en la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització.
 
La reunió per als municipis de l’Alt Urgell (16 municipis) i la Cerdanya (16) es farà demà dimarts, 15 de juliol, a les 17.00 hores a la sala de plens del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, al municipi de la Seu d’Urgell (Pg. Joan Brudieu número 15). L’atenció als mitjans de comunicació es farà 15 minuts abans de la reunió.
 
En aquesta reunió hi assistiran el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, el director dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de l’Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, així com un representant de Protecció Civil, entre d’altres autoritats.
 
Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, etc. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.

16:45|.Sala de plens del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Pg Joan Brudieu número 15|Seu d'Urgell (l'Alt Urgell)

Xarxa RESCAT als Ajuntaments de l’Alt Urgell i Cerdanya