1. El Pla dona per primera vegada una resposta coordinada a aquesta forma de violència i avança en la garantia efectiva dels drets sexuals i reproductius a Catalunya


La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i el conseller de Recerca i Universitats, Manel Balcells i Díaz, presentaran el pròxim dilluns 18 de desembre a les 9.00 h al Districte Administratiu el Pla per a l’abordatge de la violència obstètrica i la vulneració dels drets sexuals i reproductius.

El Pla, que compta amb una cinquantena d'accions i s'ha treballat de la mà de professionals del sector i de persones expertes, permet avançar en la garantia efectiva dels drets sexuals i reproductius a Catalunya.

Es tracta d’un tipus de violència que tendeix a ser normalitzada i molt silenciada i es concreta en procediments no apropiats, rutinaris o no consensuats, com ara episiotomies sense consentiment o l’administració innecessària de medicaments que podrien causar complicacions greus. Aquesta violència pot ser també psicològica, manifestant-se, per exemple, en un tracte infantilitzador, o vexatori cap a la pacient.

L’acte es durà a terme a l’Auditori del Districte Administratiu (carrer del Foc 57, Edifici A, Barcelona), dilluns 18 de desembre a les 9.00 h.

Els mitjans que vulguin assistir a la presentació han d'acreditar-se i enviar les seves dades a comunicació.igualtat@gencat.cat. En cas d’acreditar un vehicle, cal entrar per l’Edifici B (cal enviar el número de la matrícula).

Es podrà seguir en línia en aquest enllaç:

https://youtube.com/live/AIpixVGUkrQ?feature=share