1. La consellera es reunirà amb l’ambaixador belga a Madrid, ara que Bèlgica prendrà el relleu de la presidència del Consell de la UE, per abordar la qüestió de l’oficialitat del català a Europa.
  2. Serret també mantindrà una reunió de treball a la tarda amb el ministre d’Afers Exteriors del Govern espanyol, José Manuel Albares.
  3. La consellera farà una atenció als mitjans a les 13.15 h a la seu de la Delegació del Govern a Madrid per valorar les trobades.

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà demà dijous 21 de desembre a Madrid per reunir-se amb l’ambaixador de Bèlgica a Espanya, Geert Cockx, amb l’objectiu de continuar defensant la proposta de l’oficialitat del català a les institucions europees, i que es mantingui sobre la taula del Consell de la Unió Europea, just quan Bèlgica està a punt de prendre el relleu de la presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea, a partir de l’1 de gener de 2024.

El Govern de Catalunya vol intensificar la tramesa d’informació a les institucions europees i a tots els estats membres de la Unió Europea, especialment a la futura presidència belga, per tal que l’oficialitat del català sigui una realitat a la Unió Europea al més aviat possible.

La trobada tindrà lloca les 11.45 h a la seu de l’Ambaixada de Bèlgica a Espanya. Posteriorment, Serret oferirà una roda de premsa a les 13.15 h des de la Delegació del Govern a Madrid (Calle Alcalá, 44) per explicar els temes centrals de la reunió. 

A les 15.30 h, la consellera Serret mantindrà també una reunió de treball amb el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d’Espanya, José Manuel Albares, a la seu del Ministeri (Plaza del Marqués de Salamanca, 8).

El passat 12 de desembre es va celebrar a Brussel·les el darrer Consell d’Afers Generals de la Unió Europea de la presidència espanyola. La Generalitat continua treballant amb la màxima implicació per esvair tots els dubtes entre els estats membres, tant les implicacions jurídiques, com els costos econòmics i tots els altres aspectes que han sorgit les darreres setmanes. En aquest sentit, tot i que acabi la presidència espanyola, la Generalitat mantindrà l’exigència al govern espanyol per aconseguir l’adopció sobre l’oficialitat del català durant la propera presidència. 

Per cobrir informativament aquest acte, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicant-hi el nom de la persona que es vol acreditar, el DNI o NIE, el mitjà pel qual treballa i la seva categoria professional (si és redactor, càmera, fotògraf/a, etc.).

La consellera Serret és a Madrid per avançar en l'oficialitat del català a la UE

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà a Madrid amb l'objectiu de continuar defensant la proposta de l'oficialitat del català a les institucions europees.

  • 11:45|Reunió amb l'ambaixador de Bèlgica a Espanya. -|Madrid (Madrid)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb l'ambaixador de Bèlgica a Espanya, Geert Cockx.

  • 13:15|Atenció als mitjans de comunicació. Seu de la Delegació del Govern a Madrid ( c. Alcalá, 44)|Madrid (Madrid)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, atendrà els mitjans de comunicació.


  • 15:30|Reunió amb el ministre d'Afers Exteriors espanyol. Plaza del Marqués de Salamanca, 8|Madrid (Madrid)

    La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, es reunirà amb el ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d'Espanya, José Manuel Albares.